Ovládam nemčinu. Čo mi prinesie najväčší úžitok?

lussyl5
8. júl 2020

Ahojte dievčatá 🙂. Pracovala som 5 rokov ako opatrovateľka v AT a naučila som sa celkom slušne po nemecky.Z nemčiny som aj maturovala tak som mala pred vycestovaním tak to dosť pomohlo.Chcela by som nemčinu ďalej študovať a používať.Neviem sa však rozhodnúť ako pokračovať.Zvažovala som externe študovať prekladateľstvo,ale to ponúka málo škôl.Ďalšia možnosť je cez Goethe inštitút si postupne urobiť certifikáty.Prípadne externé štúdium učiteľsva nemčiny.Neviem čo by bolo najlepšie a prinieslo najviac úžitku,keďže všade chcú nejaký doklad o úrovni jazyka.Jednoducho chcem dobre naučený cudzí jazyk nezabudnúť,ale nejako zúžitkovať.

lussyl5
autor
8. júl 2020

Ospravedlňujem sa za prípadné preklepy,píšem z mobilu,robí si čo chce 🙂

zuzka251
8. júl 2020

@lussyl5 jedna moznost je urobit si statnicu - chodila som na kurz v sjs, fajn bolo, precvicis gramatiku, realie, zaujimave a zazivne. a super maju aj kurzy, to som robila diplom z c1, velmi dobri ucitelia.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenuliatko84
8. júl 2020

Najviac uzitku ti prinesie ked si urobis VS a budes tlmocit.a najmenej skolstvo

lussyl5
autor
8. júl 2020

@bambulienka25 V AT som už bola 5 rokov,tam som sa nemčinu naučila celkom slušne,chcem však fungovať na SK,v zahraničí žiť nechcem a ak sa chcem na SK uplatniť s cudzím jazykom potrebujem aj nejaké oficiálne vzdelávanie či certifikát.

saimaa
21. júl 2020

podla toho, kde by si chcela pracovat/vyuzit znalosti z jazyka. AK pre nejaku firmu, asi by som si pravila normálne všeobecné štátnice (menej ako uroven C1 asi nie).