Dobry den chcel by som sa opytat aky je rozdiel v chemii farmacie a veteriny. Ktory z tychto 2 odborov je lahsi? Zvladnutelnejsi? Vie mi niekto opisat ake je studium veteriny? Dakujem.
chémie viac na farmácii, aj keď by to mohlo byť diskutabilné, čo sa týka laboratórnej diagnostiky na veterine. podstatnejšia je ale tá latina 🙂 buď sa učíš názvy bylín alebo zvierat (každú kosť, každý sval, väz, roviny, smery atď. u každého zvieraťa - u farmácie je to proste bylina a jej názov). na farmácii nebudeš musieť brať krv krave, prasaťu, pichať ho atď. a na záver, myslím si, že VŠ si netreba vyberať podľa toho, na ktorej je koľko chémie 🙂 každý odbor má niečo viac a menej, lepšie, horšie 🙂
Veterinu a sucasne farmaciu asi nema vystudovanu vela ludi. Na farmacii sme mali mrte🙂 chemie, kazdy semester od zaciatku. Neviem, ci by som volila farmaciu, ak mas k chemii uplny odpor, ak je ale toto tvoja vysnivana cesta, drzim palce, da sa to zvladnut, len sa treba ucit, tvrdy sitzfleisch 😉 ale to urcite aj na veterine...
No z tychto 2 nie je lahke ani jedno 😀 ale chemie je urcite viac na farmacii