Ošetrovateľstvo v Ružomberku

verikaw
15. mar 2023

Ahojte je tu nejaká mamina (ja mám po 30-ke)ktorá ide popri deťoch študovať do RK odbor osetrovatelstvo ,poprípade tam uz študuje?Da sa to zvládnuť ?dakujem

anika
15. mar 2023

@verikaw urcite sa to da, sestier je treba, vela uspechov a chladnu hlavu a tr pri skuskach a trpezlivosti pri uceni

sindla
15. mar 2023

@verikaw tiež sa pripnem. Tento rok idem začať študovať ošetrovateľstvo ale externe. A som slobodná 25 r matka 😀
Odhodlaná som na 110%, už len zvládnuť to všetko, čo má najbližšie roky čaká.

verikaw
autor
15. mar 2023

@anika študuješ/študovala si? Obavám sa toho dosť uvažujem o dennom štúdiu ..@sindla externe je pomerne dosť peňazí premna každý rok dať a navyše konkurencia je veľká keď som pozerala koľko ľudí sa už prihlásilo na štúdium ..máš strednú zdravotnú ?

sindla
15. mar 2023

@verikaw aj pre mňa je to dosť peňazí ale nemám iné východisko. Ja som zamestnaná v ÚVN a ak sa chcem posunúť ďalej, čo jednoznačne chcem, musím do toho ísť. 🙂 Áno mám, zatiaľ som zdrav. asistent

Konkurencia je veľká, to áno, ale reálne koľko ľudí z tých prihlásených nepríde na zápis v septembri a koľko z nich vypadne ešte len v prvom semestri. 🙂

anika
15. mar 2023

@verikaw ja uz davno vystudovana, ale vs som si tiez robila popri detoch, pracujem v odbore

anika
15. mar 2023

@sindla zeny, ziadna konkurencia to nie je;), su to spoziacky, buduce kolegyne, berte to tak, lebo ibak to bude tak, ze idete medzi sebou sutazit a potom to tak aj v reali a praxi vyzera, ze jedna chce byt lepsia ako druha, to jjedna z vec,i a problemov, ci vyziev ktoru treba zmenit, takze smelo ist studovat sama za seba a odhodlanim pre spolupracu🙂

optame
15. mar 2023

@verikaw ahoj, ja som studovala ako slobodna,bezdetna v RK ose., Denna forma a bol to zaberak. Potom som isla na Mgr.externe a popri praci a sluzbach sa ucit na skusky a zladit si to aj v praci bolo velmi zaujimave... Ale da sa vsetko zvladnut. Vela stastia a sil prajem 😉

sindla
15. mar 2023

@anika to som nemyslela vôbec tak ako ste to napísala. 🙂 Určite žiadne súťaženie, predbiehanie sa.
Každý študuje sám za seba. 🙂

anika
15. mar 2023

@sindla ja rozumiem, co si tym myslela🙂
Ale taku pohlad do situacie v praxi je tiez dobre vediet, lebo je to tak

sindla
15. mar 2023

@anika to áno, robím 3 roky a vidím to na vlastné oči. Sestra podrazí nohy kolegyni, len aby bola dačo viac. 🙂 Aj ja som si bohužiaľ prešla šikanou zo strany mojej bývalej staničnej. 🙂

anika
15. mar 2023

@sindla takze si v obraze

verikaw
autor
15. mar 2023

@anika myslela som to tak ze nie konkurencia ale že je viacej mladých ľudí hneď po strednej ktorý sa tu hlásia .. no tak teraz cakat či ma vezmú alebo nie

anika
15. mar 2023

@verikaw no ja by som sa toho nebala, ze by nevzali;)

sindla
15. mar 2023

@verikaw vezmú určite, toho sa báť netreba. 🙂

verikaw
autor
15. mar 2023

A ako to tam funguje ,myslím to tak že ako prebieha deň výučby od-do ?neviete prosím

didi66611
21. júl 2023

@verikaw ahoj riešiš to ošetrovateľstvo externe v RK?

ksenzy1
13. okt 2023

Ahojte baby,ozivujem temu. Tak ako,studujete niektora v RK ?

sindla
13. okt 2023

@ksenzy1 ja 🙂

verikaw
autor
14. okt 2023
bibkal
10. jan 2024

@sindla Zdravím Vás mohla by som sa opýtať ako ste zatiaľ spokojná so štúdiom?
Aké dni máte školu. Ako to je náročné 😊 Ďakujem Vám za odpoveď a držím Vám palce v štúdiu

sindla
10. jan 2024

@bibkal ďakujem veľmi pekne ☺️☺️ každopádne so štúdiom som zatiaľ spokojná, skúškové v plnom prúde ale ešte som neoľutovala, že som sa ma to dala 😅 no mnoho spolužiakov na externej forme už skončilo, momentalne teraz počas skúškového, či uz kvôli náročnosti alebo to proste vzdali.
Štvrtky máme prednášky a v piatky máme povinne vyučovanie, cvičenia.

bibkal
10. jan 2024

@sindla Ďakujem krásne za odpoveď hlavne že sa Vám darí 🙂 teší ma to.
To som počula že veľa sa vraj aj vyhadzuje zo sķúšok,ale veľa vraj aj nestíha toľko učiva .
Takže keď ste to neoľutovali zvládnete do konca prajem Vám to .
Ja som si akurát včera poslala prihlášku tak verím že ma vezmú a môžem sa tešiť na september 😊

sindla
10. jan 2024

@bibkal Kedykoľvek a ďakujem ☺️
Áno, zo skúšok vyhadzujú, ziakov musia preriediť. Na začiatku semestra bolo 150 denných a 120 externých študentov a to je neskutočne číslo. Veľa študentov, najmä denných ide na výšku len aby sa nepovedalo, buď, alebo a keď nedosahujú požadované výsledky, tak bohužiaľ. Pokiaľ sa dotyčný učí, učivo chápe a nemá problém s vyučujúcimi, nevidím dôvod na vyhodenie. 🙂

Držím palčeky, vezmú vás určite, toho sa báť nemusíte. Ani sa nenazdáte a budete sedieť v škole na zápise ☺️ Len sa na začiatku nezľaknite. Pokiaľ ste odhodlaná študovať, zvládnete to ľavou zadnou ☺️

matapuskarova1
25. feb 2024

@sindla pisala som správu 😊

mimonenka1
1. apr 2024

@sindla , chodíte každý štvrtok piatok celý semester?

sindla
1. apr 2024

@mimonenka1 ja ano, kedze ja to mam umoznene v praci, no je mnoho spoluziakov, co stvrtky na prednasky nechodia - niektori dr. na prednaskach davaju priebezne prezencku a v piatky su povinne, cize musi byt 100% ucast.

googwife
2. sep 2024

Ahojte ide niekto zajtra na zápis do RK? Externé štúdium ošetrovateľstvo