Ahojte, chcela by som sa spýtať či niekto študoval Ošetrovateľstvo v Ružomberku externe s tým že SŠ nebola zdravotníckeho zamerania. Ja mám ekonomickú a teraz som si robila 1 rok nadstavbu na SŠ ako Sanitár, avšak to je skoro nič. Na stránke majú napísané, že stačí mať maturitu a odbor nie je uvedený. Zaujímajú ma vaše skúsenosti. Ďakujem😊
📌
@miamaria
@kuriatkocervene baby, písala som na študijné.. keď odpíšu dám vedieť
@kuriatkocervene
@miamaria ahojte, odpísali mi že na externú formu štúdia netreba mať zdravotnícke vzdelanie😊
@w3ronika77 áno ale do DK
@sima_r takze na praktickú sestru? Tam nie je VŠ, Ci?
@w3ronika77 ahoj posielala si prihlasku? Tiez som rozmyslala nad Ruzomberkom ale som sa nejako neskoro spamatala lebo tam sa prihlaska posielala len so zajtra :(
@darra93 ja som poslala…to by si stihla,ja som do Ostravy poslala tiež takto na poslednu chvíľu 😁
@w3ronika77 len mam stale v sebe nejake pochybnosti ci by som to zvladla pri 2detoch (5r a 2r) uz som rozmyslala aj nad tym verejnym zdravornikom, nakolko tam nie je potrebna prax.
P.s. inak odkial si?
@sima_r prosím ťa a ktory odbor sa da študovať v Dk
@jakubjakovae
E X T E R N É Š T Ú D I U M 2022/2023
Zdravotnícky asistent
Sanitar
Tu je aj link, kde si to môžeš kuknúť 🙂
https://szsdk.edupage.org/a/prijimacie-konanie
@sima_r dik
Ahojte študuje niekto osetrovatelstvo externe v Ružomberku popri zamestnaní? Ako často je skola a prax?
@gabikagabikagabika ahoj zistila si niečo? Rozmýšľala som aj ja nad tým síce neskoro som sa zbadala ale ak by nemali naplnené možno by ma zobrali🙂
@w3ronika77 ahoj Veronika študuješ teda.externe ošetrovateľstvo v Rk?
@didi66611 ahoj , nie, vybrala som si inu fakultu, ale kamosky co do RK nastupili tak skoncili asi po mesiaci kvoli rozvrhu, vychadzalo im to dokonca 3x do tyzdna a nebola pravda, ze na prednaskach nemusia byť...ale pokial si z ruzomberka, mozno to budes mat v pohode
@w3ronika77 A máš niekoho na koho by som sa mohla obrátiť ?? Dáku kamošku čo by som sa jej popytala?
@didi66611 napisem ti spravu
@w3ronika77 mohla by si prosim ta aj mne napisat. Rada by som sa ich nieco spytala. Dakujem.
Ak by ste mali niekto nejaké informácie ohľadom toho, ako často treba byť fyzicky v škole, veľmi by mi to pomohlo keďže sa nemám koho opýtať, ďakujem😉
Ahojte, trošku oprášim túto tému 🙂 Studuje tu teda niekto externe na RK ošetrovateľstvo ? Viete mi dať prosím osobnú skúsenosť ako to funguje so školou, praxou atd ? Som z Prešova + 2 deti a co som pozerala rozvrh pre 1ročník, tak od rana do vecera štvrtok a piatok ... ako je to tam s praxou ? Lebo ostatné školy externe vyžadujú SZŠ + práca v nemocnici a to ja nespĺňam u nás externe do PO :( Vďaka.
@ppetinka v RK nemusiš mať zdr vzdelanie a ani pravovať v odbore,ale viac ti neporadim, lebo som tam nenastupila
@ppetinka ahoj nemusis mat ziadne zdravotnicke vzdelanie, na praxi sa rozdeluju skupiny podla skusenosti a bolo aj vela takych co v zdravotnictve nepracuju
je to od rana do vecera stvrtky piatky tak ako si napisala s tym ze stvrtky su prednasky v aule na pedagogickej fakulte a piatky je prax na zdravotnickej fakulte, na dochadzanie to budes mat dost ale bolo viacej bab z vychodu a chodili spolu autom😊viac povedat neviem lebo som kvoli tehotenstvu zanechala studium hned na zaciatku, ale priprav sa na to ze toho budes mat dost a profesori vyzaduju ucast aj na prednaskach
@domi2425 tak účasť na prednáškach mi nerobí problém, samozrejme, by som chodila, ak by to bolo potrebné. Čiže piatky sú celodenná prax tam u nich v nemocnici ? To je paráda, ak netreba zdravotnícke vzdelanie, neviem prečo ostatné školy to na externom vyžadujú a RK nie .. fakt zvláštne... ale ďakujem krásne za info 🙂
@domi2425 Pridam sa, tiez zhanam info pre kolegynu