Dobrý deň aký máte skúsenosti s externým štúdiom ošetrovateľstvo? Je to náročné aké sú nevýhody? Ďakujem pekne
@leeaaa Ja mám ukončené gymnázium s maturitou, nemám žiadnu prax ani zdravotnú školu. Malá by som záujem o externé štúdium, to by malo byť bez prijímacích skúšok ak som dobre čítala.
Asi aj bude bez prijímačiek, ale externe ťa zoberú len po szš a po ročnej praxi ako ps/za. Asi presne kvoli tomu, čo som vyššie spomínala, že všetky tie predmety, čo boli rozvrhnuté na 4 roky, sú aj budú už len na 3 roky. Ako hovorím, toho učiva je extrémne veľa, nestihli nám ani všetky témy na danom predmete vysvetliť, iba zbežne povedať, čo sa nestíha a nabudúce tomu povenujeme 15 min a musíme bleskovo ísť na ďalšie témy. Keďže nepracuješ v zdravotníctve a máš gympel, tak napr trepnem, cievkovanie - zavedenie katétra do moč. mechúra ti takto zbežne nebude stačiť vedieť. Na sš sme sa to naučili prakticky na bábkach a tak sme išli “do terénu”, mali sme viac času sa témam venovať, čo mi momentálne uľahčuje život na výške😃
Ale takto to je v bb, neviem ako na iných. Čo viem, tak tá Rožňava je benevolentnejšia😅 ale to je tiež len že jedna babka povedala..
Alebo napr skús na stránke pozrieť rozvrhy a podľa predmetov začni čítať danú literatúru, nech si minimálne v obraze… každopádne, držím prsty pri prípadnom výbere 🙂
@leeaaa aký bol vlastne dôvod to skrátiť na 3 roky? A môžem urobiť prijímačky na externé štúdium? Dá sa kúpiť na univerzite knižky kde budú témy ktoré sa mám naučiť
@leeaaa vy chodíte externe či denne?
Predpokladám, že kvoli menšiemu záujmu o štúdium😅 ale všetky vš mali 4 roky bc a skracovalo sa to na 3 roky (externé štúdium), takisto mgr externe.
Podľa tých podmienok, čo budú od budúceho ak. roka, čo nám hovorili, tak v bb nebudete mocť študovať externe ošetrovateľstvo. Knihy som si kupovala sama cez net, takže neviem či sa priamo na škole da kupiť, ale je tu knižnica a požičať sa dajú.
Ja chodím externe
Dobrý deň, Hľadáme kvalifikovaného garanta pre Adosku v Bratislave. Požadované kvalifikácie: Vysokoškolské vzdelanie na úrovni bakalára (BC) alebo magistra (Mgr.) v oblasti ošetrovateľstva. Skúsenosti s ošetrovateľskou praxou sú výhodou, ale nie sú podmienkou. Schopnosť komunikovať s pacientmi a ich rodinami s empatiou a profesionalitou. Zodpovednosť, spoľahlivosť a ochota učiť sa nové veci.
Ak máte záujem o túto pracovnú pozíciu, prosím, kontaktujte nás na e-mailovej adrese janka.kucharova@euprogres.sk. Radi Vám poskytneme ďalšie informácie.
Ja som akurát nastúpila do BB, od budúceho roka majú ale podmienku na prijatie ukončenú szš a minimálne 1 rok praxe (my máme v triede aj nezdravotníkov, za to píšem tie podmienky). Sme prví, čo majú Bc. už 3 roky, ale teda keby som nevyšla szš, tak to nedám😃 (hovorím samozrejme za seba) Učiva je veľa, keďže museli znížiť zo 4 na 3 roky štúdia, tak sa musíme učiť aj spolu s druhákmi. Máme povinnú 90hod prax, čo musíme absolvovať v roosveltke, potom musíme absolvovať za mesiac 180hod, čož ak si zamestnaná v nemocnici alebo na ambulancii (nemože to byť DSS, domov dovhodcov, ADOS a im podobne), tak máš len výhodu, tých 180hod si odmakáš na svojom pracovisku. Ak pracuješ na úplne inej pozícii, ako zdravotníctvo, tých 180hod si musíš za ten mesiac odmakať v roosveltke. Bavíme sa len o zimnom semestri. Nehovorím o tom, že máme 9 skúšok za semester. V letnom semestri to vyzerá podobne, len pribudne letná prax 120hod, prebieha rovnako ako tých 180hod.
Týmto ťa samozrejme nechcem odrádzať, skôr informovať, keďže po prvom týždni u nás odišlo 20 ľudí, pretože boli nedostatočne informovaní a dozvedeli sa to až v škole, kedy už im nemožno vrátiť peniaze (je to všetko tak “šifrovane” na stránke školy písané) Ani za pána nechcú z praxe zvoľniť.
Ale čo som sa teda za ten čas na tej škole dozvedela je, že napr v Rožňave to majú omnoho omnoho jednoduchšie.
Snáď som ťa neodradila😅 máme jednu spolužiačku, ktorá pracuje úplne mimo zdravotníctva, ale teda zapálená je riadne🙂