Oponent k bakalárskej práci

roszbi
25. máj 2022

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či sa Vám už stalo, že oponent pri bakalárskej práci nahral posudok s hodnotením a v ten deň, kedy Váš školiteľ pridáva posudok s hodnotením tak ho zmení? Nastal taký problém že zo známky B mi dala E, myslím si, že na žiadosť školiteľa, pretože o 15 minút na to ako to ona zmenila nahral posudok školiteľ. Nemáte náhodou skúsenosť?

nelca0510
25. máj 2022

@roszbi spolužiačka tak mala. Skolitel B, Oponent dokonca FX. Ale obhájila na B. Takže možno sa dohodli na tom E

ajka0207
25. máj 2022

@roszbi nerozumiem vôbec prečo študenti vidia posudok pred tým ako je finálny. Viem že to tak má veľa škôl, ale potom nastávajú zbytočne takéto situácie. Školiteľ, aj oponent má právo meniť posudok kým nie je finálny. Že ti školiteľ zhoršil známku z B na E je dosť zvláštne. Počas písania práce bol s tebou spokojný?

malebiele
25. máj 2022

@ajka0207 ja som pochopila tak, ze oponent jej dal B a potom zmenil na E..

@roszbi aku znamku ti dal skolitel? ano je mozne, ze oponent ti dal znamku len na zaklade prace a a ked ho skolitel upozornil na nejake nedostatky pocas tvojho pisania prace, tak ti zmenil znamku.. a potom este zavisi aj od toho, kto je oponent, ci nejaky docent, profesor alebo len doktorand... ale kazdopadne znamka od oponenta nie je smerodajna, dolezite je co ti dal skolitel a uz ty musis vediet, ako si pisala pracu a co vsetko sa ti v nej podarilo a co nie a ak aj mas horsie hodnotenie, zavisi vsetko od toho, ako obhajis, aj ked trochu sa prihliadat na znamku skolitela bude

dskjhfdlkdjhl
25. máj 2022

@roszbi A menil aj posudok, ci len vysledne hodnotenie? Lebo uplne inak by mal vyzerat posudok pre znamku B a pre znamku E. Ak ostal cely posudok a je v sulade s E-ckom, tak mozno len zistil, ze tam mal preklep v znamke a ten opravil. Ak menil aj posudok, tak je to velmi neprofesionalne.

roszbi
autor
25. máj 2022

@malebiele no presne tak ako hovoríš oponent mi zmenil známku. 4 dni som tam mala B a zrazu ako naskocilo od školiteľa (ktoré ešte nevidím lebo dal zverejnenie 26.5) tak sa to zmenilo na E z 86/100 čo som mala mám zrazu 55/100. Počas prace bol školiteľ okey. Deň pred odovzdaním mi povedal, že nevie či to obhajim a vidíme sa v auguste. Pritom 4 mesiace hovoril, že super. Keď som volala s referentkou tak povedala, že takéto veci by sa nemali diať. 🤦🏼‍♀️ No nič uvidíme na štátniciach, že ako to dopadne 😅 Ďakujem.

surama
25. máj 2022

@roszbi Skolitel a oponent sa nemaju co dohadovat na znamke. Prave o to ide, ze oponent ma byt nezavisly..posudit pracu podla seba a skolitel, ktory ta viedol podla seba. Mne dala skolitelka A a oponent C a skolitelka mi povedala, ze on je taky spurny, ze iba svojich studentov drzi a cudzim chce schvalne zavarit....takze mozno si tiez na takeho natrafila...