Oplatí sa v dnešnej dobe urobiť kurz na klasické masáže?

16. dec 2021

Už dlhšie rozmýšľam zeby som si spravila kurz na klasické masáže.Ale mama ma od toho dosť odhovara.Vraj aká chcem byť masérka s trojmesačnym kurzom,že mala som to normálne vyštudovať na zdravotníckej škole,vraj ku maserke s kurzom moc ľudia chodiť nebudú.A povedala,že či chcem niekomu poškodiť svaly,chrbticu,že masáže človek musi vedieť.Su jej argumenty rozumné na odradenie od kurzu?A ešte má názor,že v tejto dobe sú masáže to posledné čo ludia potrebuju a kto ma problem ide na kvalifikovanu masáž do nemocnice

agacela
16. dec 2021

Ja by som osobne do toho nešla … sama vyhľadávam len odborníkov čo sa chrbtice týka … nenavštívila by som maséra ktorý ma len kurz …

alexandra2468
16. dec 2021

Tiez si vyberam kvalitnych maserov/fyzioterapeutov. Ale tak isto to mam s jogou. Nechodim k ludom, co si spravia jeden dva kurzy.. mam pred tym respekt.

lesana25
16. dec 2021

Áno, argumenty sú to rozumné.
To máš podobne ako keď si mamičky na RD urobia z núdze kurz účtovníctva a myslia ze hneď môžu otvárať vlastný biznis. A potom sa účtovníci ktorí to študovali na SŠ/VŠ chytajú za hlavu, keď sa ta robota dostane ku nim.

ghostsgirl
16. dec 2021

Tvoja mama ma uplnu pravdu. A inak ako nevystudovana maserk budes moct robit iba sportove masaze. Nic viac

judar
16. dec 2021

Ine je robit nechty a ine zas masaze...dochnapane nechty od niekoho z rychlokurzu az tak nezabolia jak riziko sa nechat dochnapat niekym na masazach a to staci ze clovek stiskne nejaky spatny bod a uz je halejuja...seknuty, zablokovany...atd....takze rozmysli si ci chces toto riskovat lebo je rozdiel vystudovat a je rozdiel spravit si kurz a vrhnut sa do toho a este rozdiel spravit si kurz ale dalej sa rozvijat s inymi podpornymi kurzami, inymi skusenostami a obetovat domu viac nez len tyzden dva tri mesiac tri mesiace ....

ivkazba
16. dec 2021

Tu si prečítaj, čo potrebuješ na to, aby si mohla robiť masérku, ak to nemáš vyštudované. Bežný kurz ako v minulosti už dnes chvalabohu nestačí, pretože nesprávna masáž môže spôsobiť aj doživotné zdravotné komplikácie.
https://www.velvesa.sk/maser/novy-akreditovany-...

oli18
16. dec 2021

Ja presne, ako baby vyššie. Chodila som súkromne k Mgr. fyzioterapie, zaplatili som viac, ale za tie peniaze jeho odborná masáž stojí.

strejdo001
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bombulka1987
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
erikaa09
16. dec 2021

S kurzom si zivvnosť neotvoris. Na stranke velvesa.sk je krasny članok

erikaa09
16. dec 2021

Mne osobne su masaze v rehabilitiačnom na dve veci na nič. Premňa su slabe a kratke.
Su školy kde vieš ešte studovať a potom sa zamestnať alebo otvoriť živnosť ( čo neni také ľahké ) mat klientelu a tak. Ja som už popri škole pracovala u jednej sukromničky a vdaka nej som tam kde som a som jej zato vdačna. Keby som sa ku nej nedoatala nemam klientov a ani nemasirujem

nevenka
16. dec 2021

Ano, jeden kurz nestaci. Ale osobne som bola aj u vystudovaneho, co ma na to skolu a otras. Musis to mat v rukach, vediet aj vycitit, aky tlak kde pouzit. Rehabky v nemocnici boli nanic, kratke a neucinne. Ako pasova vyroba.
Ja takyto kurz mam, ale aj dalsie nadstavbove. Ked Ta to bude bavit, budes chciet viac - naucit sa viac... a len prax robi majstra. Ziadny kurz, ani skola. Zaklad musi byt, to je jasne. Techniky. Ale aj citenie.
A zase, napravat chrbticu iste nebudes - na to su fyzioterapeuti. Ked uz mas vazny zaujem, tak chod na fyzioterapiu.

luccija
16. dec 2021

Už teraz kurz nestačí musíš mať na živnosť vzdelanie zmenilo sa to myslím pred 2 r.To,že ľudia nechodia na masáže je hlúposť su žiadané a drahé.Masaz na zdr stredisku sa nedá porovnať.Len nezabúdaj, že si ničis aj svoje zdravie si stále v predklone, musíš mať kondičku a ničis si ruky nás masér v dedine už pol roka nemasiruje čo mal viac.x zápal šliach a opakuje sa mu to.Neviem si predstaviť robiť maséra roky.

daniela2202
28. dec 2021

Fúúú žienky, celkom ste ma znechutili. Práve rozmýšľam nad takým kurzom, welnes pracovník - 320h., akreditovaný, s papierom na živnosť. Ja osobne poznám masérsky, čo mali iba kurz, a ide im to, chce to prax, prax, a záujem..... V nemocnici to flákajú, bez záujmu a rýchlo, zatiaľ čo v kúpeľoch robia masérky super 👍. Sú na živnosť a teda makajú- čím viac spokojných zákazníkov, tým väčší príjem.

daniela2202
28. dec 2021

A myslím, že masáže sú žiadané, ľudia makajú za pásom vo výrobe, a skoro každý druhý človek má problém s chrbticou . A koľko bude ešte len zákazníkov- naše deti, ktoré robia pohyb iba prstami na mobile...😂😂😂