Oplatí sa v dnešnej dobe spraviť si opatrovateľsky kurz?

26. feb 2022

Ahojte oplatí sa v dnešnej dobe spraviť si opatrovateľsky kurz?Do Rakúska ísť síce nechcem kvoli tomu,že neovládam nemčinu skôr do nejakého domova dôchodcov alebo také niečo..Som mladá a potrebujem nejakú istotu v práci..

fiafia
26. feb 2022

A máš skúsenosti s takouto prácou? Vieš čo to obnáša? Nie každý zvládne takúto prácu a navyše plat nieje bohviečo 😁

malinka158
26. feb 2022

Ja som si robila kurs asi 10 rokov dozadu. Potom som sla do nemecka a rakuska. Na kurze sme museli absolvovat prax, vtedy to bolo velmi malo co zarabali. Ja by som urcite nesla robit opatrovatelku na slovensku.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenja123
27. feb 2022

Ak si mladá a bavilo by ťa to, pozri si radšej aspoň praktickú, alebo zdravotnú sestru. Opatrovateľka je naozaj o ničom, veľmi slabý plat, namáhavá, časovo náročná práca na smeny s oveľa nižsou možnosťou sa zamestnať.

maryah
27. feb 2022

Ja som si robila a myslím, že zbytočne. Ako píšu baby, práca v nejakom senior klube alebo v nejakom zariadení je veľmi náročná a platovo ne to nič moc. A naviac, robí sa na smeny. 12 hodinové smeny. V nejakej opatrovateľskej službe pod mestom sa robí len ráno, tam je to jednoduchšia práca, pomáha sa dôchodcom s nákupmi, odprevádzali sa k lekárom, menšie domáce práce, ale plat minimálny… Ja som nešla do tohoto zamerania. Ale mám staršiu mamu, svokra je chorľavá, tak mi to pomohlo v tomto smere, že viem čo a ako….

veronika_sk000
27. feb 2022

ja som si ho spravila a nasla som sa v tej praci..pracovala som u sukromnika a potom som presla do statneho zariadenia (to je lepsia volba aj za cenu nizsieho platu), s platom to nie je v mojom pripade vobec zle, kludne mi napis sukromnu spravu, poviem ti o tom viac, aby si mala predstavu

petrastrbanikova
30. júl 2022

@veronika_sk000 ahoj môžem ta poprosiť tiež o správu 🙂 lebo aj ja uvažujem nad tým kurzom

medikooo
11. dec 2023

@veronika_sk000 možem poprosiť info? Dakujem

misella1986
24. jan 2024

@veronika_sk000 Dobrý večer, Veronika rada by som si urobila opatrovateľky kurz. Chcela by som sa spýtať ,ako kurz prebieha či sa chodí aj na nejaké hodiny ,alebo sa učí doma a je len prax .Ďakujem

kristina0307
1. nov 2024

@misella1986 Ahoj.Prosim ta aj si si spravila kurz ?Ja cakam teraz prave na novy termin,pretoze nas je na otvorenie kurzu malo.