Ahojte oplatí sa v dnešnej dobe spraviť si opatrovateľsky kurz?Do Rakúska ísť síce nechcem kvoli tomu,že neovládam nemčinu skôr do nejakého domova dôchodcov alebo také niečo..Som mladá a potrebujem nejakú istotu v práci..
Ja som si robila kurs asi 10 rokov dozadu. Potom som sla do nemecka a rakuska. Na kurze sme museli absolvovat prax, vtedy to bolo velmi malo co zarabali. Ja by som urcite nesla robit opatrovatelku na slovensku.
Ak si mladá a bavilo by ťa to, pozri si radšej aspoň praktickú, alebo zdravotnú sestru. Opatrovateľka je naozaj o ničom, veľmi slabý plat, namáhavá, časovo náročná práca na smeny s oveľa nižsou možnosťou sa zamestnať.
Ja som si robila a myslím, že zbytočne. Ako píšu baby, práca v nejakom senior klube alebo v nejakom zariadení je veľmi náročná a platovo ne to nič moc. A naviac, robí sa na smeny. 12 hodinové smeny. V nejakej opatrovateľskej službe pod mestom sa robí len ráno, tam je to jednoduchšia práca, pomáha sa dôchodcom s nákupmi, odprevádzali sa k lekárom, menšie domáce práce, ale plat minimálny… Ja som nešla do tohoto zamerania. Ale mám staršiu mamu, svokra je chorľavá, tak mi to pomohlo v tomto smere, že viem čo a ako….
ja som si ho spravila a nasla som sa v tej praci..pracovala som u sukromnika a potom som presla do statneho zariadenia (to je lepsia volba aj za cenu nizsieho platu), s platom to nie je v mojom pripade vobec zle, kludne mi napis sukromnu spravu, poviem ti o tom viac, aby si mala predstavu
@veronika_sk000 ahoj môžem ta poprosiť tiež o správu 🙂 lebo aj ja uvažujem nad tým kurzom
@veronika_sk000 možem poprosiť info? Dakujem
@veronika_sk000 Dobrý večer, Veronika rada by som si urobila opatrovateľky kurz. Chcela by som sa spýtať ,ako kurz prebieha či sa chodí aj na nejaké hodiny ,alebo sa učí doma a je len prax .Ďakujem
@misella1986 Ahoj.Prosim ta aj si si spravila kurz ?Ja cakam teraz prave na novy termin,pretoze nas je na otvorenie kurzu malo.
A máš skúsenosti s takouto prácou? Vieš čo to obnáša? Nie každý zvládne takúto prácu a navyše plat nieje bohviečo 😁