Oplatí sa študovať právo kvôli všeobecnému prehľadu?

30. jan 2022

Ahojte, premyslam, ze popri praci zacnem externe s pravom, ale len kvoli rozsireniu vedomosti, nemam v plane sa v tejto oblasti profesijne angazovat. Myslite, ze studium s takym zamerom ma zmysel alebo je pravo prilis narocne a radsej sa zamerat napr. na zdokonalenie v jazykoch?

luccija
30. jan 2022

Určite jazyky, pravo je náročné, keď sa mu nechceš venovať načo do toho investovať čas?

lindous
30. jan 2022

Nikdy som neštudovala právo síce, ale o VŠ vo všeobecnosti - asi by som žiadnu neštudovala len tak, pre rozšírenie všeobecného rozhľadu ...jedna vec sú prednášky, ktoré môžu byť zaujímavé... ale všade a vždy je aj nejaký predmet, ktorý človeka nebaví a bude ho treba absolvovať, seminárky, ktoré bude treba písať, skúšky, ktoré bude treba spraviť a to je aj časovo náročné, aj stresujúce to vie byť a len tak "zo záujmu" je podľa mňa na toto slabá motivácia, nehovoriac o tom, že nejde len o čas, ale aj financie za štúdium ... určite by som išla do jazykov a všeobecný rozhľad si zdokonalovala čítaním z rôznych odborov na témy, ktoré ma zaujímajú a bavia 🙂

nique
30. jan 2022

@luccija ja mam vystudovane jazyky aj pravo. Jazyk bol ovela tazsi. Pravo je len opakovanie textu. Clovek sa nauci memorovat.
Znalost prava mi pomaha v zivote, ale nerobim ho. Uz pocas studia som vedela, ze to nebudem robi. Prekaza mi totiz fakt, ze uspesnost pravnika zavisi casto od jeho ohybania alebo hladania dier. Zivim sa teraz IT. Vyuzivam jazyk, pravo ale pride mi tato oblast velmi fer.

im709vf
30. jan 2022

Na rozšírenie vedomosti skôr ekonomika 🙂 mali sme tam v podstate všetko. Cez matiku, psychológiu, aj kúsok práva.

aliaray1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucilaines
30. jan 2022

Ja som presne takto zacala studovat pravo externe popri materskej. Nechcem to robit, len som hladala co by ma bavilo a rozsirilo obzory. A ano ucelnto splnilo, aj ked som absolvovala len rok a pol. Naozaj ma to bavilo a naozaj som sa dozvedela nove prakticke veci a zvacsila vseobecny prehlad. ALE presne ako tu niekto pisal, nevyhnes sa predmetom, ktore su historicke a podobne, pre mna uplne nezaujimave a velmi narocne. Mna nakoniec toto odradilo a vykaslala som sa na to, pretoze popri rodine mi prave tieto predmety zaberali prilis vela casu a energie a nenasla som dost motivacie sa cez ne prekusat.

janka_266
30. jan 2022

Len kvôli rozhladu určite nie, skoda času, zákony si môžete citat aj povečeroch doma a zadarmo. Určite skôr tie jazyky.

lienka.7
30. jan 2022

Skor si urob LLM je to aj pre nepravnikov a môžeš si rozšíriť obzory. Pripadne MBA za ekonómiu.
Urcite by som kvoli tomu nestudovala VS len tak.

moni73
30. jan 2022

Ja by som sa vy... na vseobecny prehlad. Ak by som chcela nieco z prava, kedysi sa dalo na uk spravit pravne minimum. Vybrala by som sa skor cestou strednej, vysokej zdravotnickej skoly. Velmi som chcela mat na materskej nejake zaklady.

21oktober
30. jan 2022

Všeobecný prehľad ti je v podstate k ničomu ak ho reálne neuplatníš. Ak budeš mať skutočné problémy aj tak toho právnika navštíviš.