Ahojte.
Viete mi poradiť ako postupovať?
Dlhé roky mám osvedčenie na opatrovanie. Kurz som si sama hradila, v obore som nejaký čas pracovala ako opatrovateľka v domácnosti. Potom som bola dlhšie doma so synčekom a tak som nezaregistrovala zmeny, ktoré sa teraz vyžadujú a to že už nestaci kurz ukončený ako keď som ho robila ja v hodinách 214 ale po novom 220. Na mieste kde som si kurz robila už zrušili akreditáciu a tak mi nevedia pomôcť. Je naozaj potrebné aby som si kurz robila a hradila v plnej výške opäť kvôli 6 hodinám? Stretli ste sa niekto s tým? Ako ste to riešili. Keď som si dávala žiadosť do práce vyžadujú len ten s novými pravidlami napriek mojej praxi.Ďakujem za rady
@erikab1981 čo sa učí v tých 4 hodinách?ak je normálny zamestnávateľ uzná to
Je to uz par rokov, znama si musela takto znovu absolvovat nadstavbove studium, ktore bolo trojrocne. Menila sa vtedy akreditacia pre RTG pracovnikov. Mala gymnazium a dvojrocnu nadstavbu v danom obore, napriek tomu to studium musela absolvovat znova. Pretoze to prve bolo dvojrocne a podla noveho bolo trojrocne. Cista strata casu. Pretoze po absolvovani toho prveho studia bola v podstate stale v praxi, takze co ju chceli doucat. Vtedy im nemocnica dovolila cerpat si na dialkovu dochadzku do skoly v piatky volno, no museli sa zaviazat, ze po skonceni studia v tej nemocke zostanu este tusim 6 rokov.
A plati to aj spatne? To si vsetky zienky nanovo robili kurz? Ved ked som ukoncila bc za 3 roky a teraz je na 4 nerobim celu skolu opat. Uvadzam len priklad.
To zase jeden z na hlavu postavených zákonov, či vyhlášok.
@erikab1981 preklep. Môj kurz je 216 a chýbajú 4 hodiny 😉