Dobrý večer žienky, chcem sa opýtať, som momentálne evidovaná na úrade práce kt. mi ponúka rôzne kurzy rozmýšľala som nad opatrovateľským. No neviem či by sa mi to oplatilo a či to vôbec bude platiť ak sa niekam pôjdem pýtať o prácu v tejto oblasti? A čo vlastne ako opatrovateľka všetko môžem a nemusím robiť? Inak som vyučená čašníčka tak neviem či sa to vôbec oplatí. Ďakujem za odpoveď ak má niekto skúsenosť <3
Je to veľmi náročná práca, koľko krát aj v noci vstávaš k pacientovi, prebalujes...a v zahraničí je to bieda, rakusaci hľadajú teraz rumunky, lebo robia za ešte menej...mamka to robila a skončila s tým...
ahojte, nema tu niekto vypracovane otazky na vav opatrovatelsky kurz? na zaveecny test?
@paja293 chceš vedieť čo robí opatrovateľka? no stará sa o starých ľudí - to znamená že všetko čo potrebujú....ono záleží kde sa zamestnáš , ak v DSS tak starostlivosť o ležiacich aj chodiacich klientov, ležiacich prebaluješ, umývaš ich prezliekaš, dávaš im jesť....pri chodiacich pomáhaš s toaletou, horšie chodiacim a ležiacim dávaš stravu, niekde s apichajú inzulíny, podávajú lieky, prevliekaš postelné prádlo, dávaš im prať oblečenie do práčovne...ak pracuješ ako opatrovateľka cez MU(tam je minimálna mzda) tak záleží komu robíš opatrovateľku a v akom stave je daný človek....