Ahojte, chcela by som si urobiť kurz na opatrovateľku. No nikde som o tom nenašla bližšie info.Preto sa chcem opýtať či tu s tým niekto nemá nejakú skúsenosť.Chcela by som sa opýtať ako kurz prebieha.Čo sa učí na teórii a akou formou.Čo sa učí na praxi.Kde sa praxuje a či si musím prax zabezpečiť sama alebo mi ju zabezpečia.Momentálne som na rodičovskom príspevku takže kurz nepôjdem robiť cez úrad práce.No akékoľvek informácie ohľadom opatrovateľského kurzu mi pomôžu. Ďakujem pekne za každú odpoveď.
@natalia2111 tam kde si robíš kurz obvykle zabezpečujú aj prax - pri praxi záleží kam sa dostaneš - môžeš pomáhať pi kúpaní, hygiene klientov, prezliekať posteľnú bielizeň, podstate všetko čo robia opatrovateľky ale malo by to byť pod dohľadom....inak je to veľmi ťažká práca a pracuješ piatky, sviatky, nočné, nezriedka máš mesačne 17 12hodinových služieb.....takže osobný život skoro žiadny.....ak už uvažuješ týmto smerom, tak si dobre vyber zariadenie kde pôjdeš pracovať......ale za porovnateľný plat je predavačka v Kauflande....