Opakovanie štátnic

26. okt 2024

Pred par dnami sa mi nepodarilo spravit statnicu na 1x, citim pocit hanby.

Je tu niekto taky kto bol na tom tak ako ja? Bola to moja prva statnica a citim sa hlupo ze som neschopna atd.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tinalia
26. okt 2024

Jasne, aj mne sa to stalo pred niekolkymi rokmi. Doteraz na to v dobrom spominam 😁 nakoniec som z toho predmetu dostala A. Nie si prva ani posledna. A to ja som bola studentka s vyznamenanim od dekana. Proste aj sikovny student ma zly den. Oddychni si a zacni sa systematicky ucit, zvladnes to 😊

pribinak
26. okt 2024

No nič, začni makat aby si urobila opravný termin.
Budem úprimná, neurobiť štátnice je proste hanba. Neurobiť skúšku to sa fakt podari každému, stačí že skúšajúci má zlý deň, ale neurobiť štátnice je fakt pruser

Držím palce ☘️☘️

kiki68
26. okt 2024

Ja som videla ako vyhodili predomnou babu a za mnou chalana, vedeli to, nebolo to docentom mladym dost. Ja som presla na A, strasne sa mi hnusili tym spravanim. Ta baba tam plakala, uplne ju tyrali. Takze nemaj pocit hanby, mozno za to vobec nemozes. Zopakujes, spravis a dovi dopo

huxy
26. okt 2024

@pribinak nie, nie je to hanba. Tak ako pri skúške, aj na štátniciach môžeš mať zo stresu okno.
Kolegyňa spravila štátnice až na tretí krát, a ani vo sne by mi nenapadlo jej povedať, že je to prúser či hanba a ani som si to nemyslela. Nikdy nevieme, v akej situácii sa kedy sami môžme ešte ocitnúť.

lindous
26. okt 2024

Stane sa, hlavne si uvedom, že pre komisiu aj všetkých ostatných si len jeden z mnoha ďalších študentov, už veľkrát sa stretli s rôznymi situáciami na tých štátniciach... zatiaľ čo pre teba je to obrvoská vec a jediné čo riešiš, ostatní to pustili z hlavy v momente, čo si vyšla z miestnosti, ja som síce spravila na prvý, ale vôbec si už nepamätám ako dopadli moji spolužiaci, lebo pre mňa proste nepodstatná info... nie si prvá, ani posledná... neutápaj sa v tom, sústreď sa radšej na prípravu a držím prsty na ďalšom termíne...

pribinak
26. okt 2024

@huxy okno môžeš mat tak z 1 predmetu či otázky, ale keď tá 3-4 členovia ohodnotila za F či 5 tak to je proste pruser. Ak nie som naučená, nemám istotu, tak radšej posuniem termin ako poletiet von aj s dverami
Ja chápem že niekto chytí na chvíľu okno, ale za 5-6 rokov štúdia absolvoval x skúšok, vie čo môže očakávať, vie v ktorých predmetoch je silný a kde bude musieť zabrať, má dostatok času na prípravu

Za mna pruser

huxy
26. okt 2024

@pribinak štátnice sú aj po troch rokoch (bc). A kolegyňa si z 1 oblasti vytiahla otázku, ktorú nevedela tak, ako si to skúšajúci predstavovali. Nebolo to o tom, že nič nevedela či neučila sa. Netreba hneď odsudzovať.

pribinak
26. okt 2024

@huxy ale ja neodsudzujem, píšem svoj názor.
Štátnice na bakalára? To je vtip? To má tak úroveň maturity

huxy
26. okt 2024

@pribinak prosím??? 🤔 No nie všade, určite
Maturovala som 2x, síce štátnice ma snáď budú len čakať. Ale už teraz vidím, aké máme učivo a čo od nás budú očakávať.

pribinak
26. okt 2024

@huxy správ doktorát a potom si spomeň na štátnice bakalár
Sa sama na sebe zasmejes

huxy
26. okt 2024

@pribinak ja nehovorím, že doktorát či čokoľvek je ľahké. Ale tak isto sa nebudem posmievať zo štátnic na bakalára 🤦‍♀️

pribinak
26. okt 2024

@huxy Kriste ja sa čudujem sama sebe, že ti ešte vôbec odpisujem….kto sa u vysmieva? Píšem pre porovnanie náročnosti

huxy
26. okt 2024

@pribinak toto sú tvoje slová: To je vtip? To má tak úroveň maturity.
Zároveň píšeš, že je to hanba.

januska12323
26. okt 2024

@pribinak ?? Ty si všetky skúšky robila na prvý krát so samými A? Nie všetci sme tak inteligentní aby sme si pamätali x rokov učiva.
Autorka, žiadna hanba to nie je, doučíš sa a spravíš. Sama som nespravila a bolo mi to jedno, spolužiačka sa z toho pomaly išla zrútiť ani na promócie potom neprišla ako sa hanbila. Ja som si naopak hovorila spravila som prácu, dve skúšky a nespravila som len jeden predmet, to je viac pozitív ako negatív.

pribinak
26. okt 2024

@januska12323 skúška a štátnice je dosť rozdiel

heln
26. okt 2024

nie si prva a ani posledna. chapem, ze sa citis blbo, ale treba sa otriast a sustredit sa na ucenie, aby si to nabuduce zvladla.

januska12323
26. okt 2024

@pribinak volá sa to štátna skúška preto píšem skúška

lindous
26. okt 2024

@pribinak robím si doktorát, dizertačnú skúšku už mam za sebou a teda bakalárska obhajoba bola pre mňa najstresujúcejšia zo všetkého čo som na VŠ zažila 😅 bolo to proste nové, iné… samozrejme, množstvom vedomosti jednoduchšie ako magisterská štátnica či minimovka, ale psychicky aj tak pre mňa náročnejšia, všeobecnejšia ako keď už som bola na katedre a poznala ľudí… a teda ako hovoríš, z jedného predmetu môžeš mať okno, nesadne ti otázka, spanikáriš - niekde sa po jednom predmete štátnicuje, neviem ako to teda mala autorka, či nespravila nič alebo jeden predmet, ale jedna otázka nemusí hovoriť nič o vedomostiach z celého štúdia

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindous
26. okt 2024

Takže z tých 4 si zatiaľ nespravila jednu, hej?... čo bol problém? učila si sa dosť? nesadla ti otázka? mala si ich prejdené všetky? zostresovala si? alebo si nebola poriadne pripravená? nevedela si odpovedať na otázky alebo ani zatnúť hneď od začiatku? ... kľudne si na tie otázky odpovedaj sama, ale proste snažila by som sa nájsť tú svoju slabú stránku a na tej zapracovať...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindous
26. okt 2024

A čo je iné keď ideš na opravný termín? ide o nedostatok času pred prvým? tak potom lepší time management, nepodceniť to, dať si na to dosť času a nepodceňovať ani seba a neísť tam s tým, že to nedám...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindous
26. okt 2024

Tak treba začať skôr a možno vyskúšať aj iné spôsoby štúdia, každému vyhovuje niečo iné... skús popozerať niečo o tom ako sa učiť 🙂

celka12
26. okt 2024

Nie je to hanba, stres, zodpovednosť, strach, urobia svoje. Moja dcéra tiez neurobila jednu štátnicu na prvý krát. Dostala také okno, ze nevedela povedať nič, napriek tomu , že sa pripravovala takmer dva mesiace. A nebola sama, viac ich neurobilo. S placom odišla, o mesiac opakovala s výsledkom A. Ostatné štyri štátnice bez problémov, hoci na poslednú prišla dve minúty pred začiatkom, dostala sa napriek casovej rezerve do rannej zápchy, takze stres aj z toho. Výsledok výborný, pracu mala dohodnutú u pol roka pred ukončením studia, o dva dni nastupila. Takže neboj, uz vies, do čoho ides, ti skusajuci tam nie su preto, aby zabranili studentom skončiť. Určite aj im zalezi na tom, aby vsetci presli co najlepšie.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
celka12
26. okt 2024

Áno, okrem dvoch myslím, všetky na prvýkrát

kris_tin257
26. okt 2024

Rovnako som neurobila štátnice na prvýkrát (magisterské), bolo toho mega veľa mesiac od rána do večera v knihách, nuž to čo som sa učila na začiatku mesiaca som si nestihla zopakovať a na statniciach som z toho už nič nevedela... Vybrala som si štátnicové otázky a rovno zložila otázky že prídem na budúce.... Keďže ja som sa dobre učila tak ma začali profesori ukecavat nech to aspoň skúsim, tak skúsila som dve otázky tie som ako tak vedela (jednu som si úplne vybavila mala som A a druhú má netrápili zbytočnými otázkami keď videli že som v strese a dostala som C) a zvyšné tri som si zopakovala 😊 čo už stávajú sa aj horšie veci 😊