Odvolanie na Právnickú fakultu UPJŠ

domculaa
16. jún 2023

Ahojte,
kamarátka sa hlásila na právo na UPJŠ. Bola na prijímačkách, ale urobila ich "len" na 49 bodov a hranica na prijatie bola 51 bodov pokiaľ dobre viem. Hneď ako sa dozvedela výsledok, tak poslala odvolanie. Nemá náhodou niekto skúsenosť aká je pravdepodobnosť, že by ju zobrali na odvolanie? Nakoľko jej ozaj chýbali len tie 2 body. V poradí bola pod číslom 355. Plánovaný počet prijatých uchádzačov bol 200, ale minulý rok prijali 281 študentov. Predvčerom som si všimla, že plánovaný počet prijatých uchádzačov sa zmenil z 200 na 500. Zmena bola najprv len na AIS2, ale dnes je to už aj na stránke UPJŠ, myslíte si, že to je pravda?
Za akékoľvek odpovede budem rada, ďakujem 🙂

ibrunova
16. jún 2023

@domculaa a už dostala oficiálne rozhodnutie, že nie je prijatá?

domculaa
autor
16. jún 2023

@ibrunova Na stránke boli výsledky, kde mala napísané, že je neprijatá kvôli nedostatočnému počtu bodov.

izabela333
16. jún 2023

ak nemala dostatočný počet bodov, tak skúšky neurobila. Podľa mňa odvolanie nepomôže. Na odvolanie budú prijímať tých, čo skúšky spravili.

lenka9g
16. jún 2023

@domculaa nespravila, neprijmú ju

ibrunova
16. jún 2023

@domculaa nedostatočný počet bodov znamená, že neurobila. Iné by bolo, keby ju nevzali pre nedostatok miesta. Má tam napísané, že sa môže odvolať? Podľa mňa nie.

domculaa
autor
16. jún 2023

@izabela333 Áno, podľa počtu bodov ju neprijali, ale chýbali jej len 2 body, nie 20. Tí, ktorí skúšky spravili tak ich pravdepodobne vzali, nakoľko tam berú celkom vysoký počet študentov. Ak by sa im nenaplnili kapacity, tak podľa mňa je šanca, že by ju zobrali. A rovnako ak by neboli naplnené kapacity tak by mohli posúvať bodovú hranicu ako to robia na lekárskej fakulte.

domculaa
autor
16. jún 2023

@ibrunova Odvolať sa može ktokoľvek, aj s 20timi bodmi, nezáleží na tom.

ibrunova
16. jún 2023

@domculaa ale základ je urobiť skúšky, či bod alebo 20 pod hranicou "urobil" je už jedno. Ak zmenili 200 na 500, to bude asi preto, že viac ľudí urobilo, tak ich vezmú. Mne tam študuje dcéra.

domculaa
autor
16. jún 2023

@lenka9g Len ma metie ten plánovaný počet prijatých uchádzačov, ktorý sa zrazu zmenil z 200 na 500. Myslela som si najprv, že je to nejaká chyba v AIS2, ale prečo by to potom dávali aj na oficiálnu stránku?

domculaa
autor
16. jún 2023

@ibrunova Len to trochu nedáva význam, keďže počet prihlášok bol 445, takže ani neprekročil hranicu 500.

janka608
16. jún 2023

Podmienky prijatia sú jasne stanovené - nebola neprijatá kvôli nedostatku miesta. Odvolanie skúsiť môže, ale neviem či ju odpoveď poteší. Nejde o test na strednej škole, kde ti učiteľ prilepší.

ibrunova
16. jún 2023

@domculaa takže po lopate: Prihlásilo sa napríklad 400 ľudí, chceli zobrať 200. Dali limit na prijatie 200 ľudí, minimálny počet bodov 51. Tých 51 bodov dosiahlo 255 ľudí, tak v AIS zmenili kapacitu, aby ich pobrali všetkých. Tých čo neurobili, nikto riešiť nebude,si myslím. proste skúšky neurobila, to je snáď jasné. Odvolanie môže poslať, určite sa to prefiltruje, ale podmienkou je úspešné vykonanie skúšky- čo nespĺňa.

ibrunova
16. jún 2023

@domculaa V každom prípade tam môžte zavolať, toto robila tuším p. Ščerbová, ona bude najlepšie vedieť, čo a ako.

domculaa
autor
16. jún 2023

@janka608 To je mi jasné, že nejde o test na strednej škole, ale všetko je možné.

zuzanka.zuzu
16. jún 2023

nech sa odvola, je nedostatok studentov, beru kazdeho kto najde cestu do skoly 😉 robi sa NABOR a nie VYBER, beru aj uplnych tuponov

domculaa
autor
16. jún 2023

@ibrunova Samozrejme, rozumiem aj vášmu príkladu, ale ak by prijali napríklad 255 študentov ako píšete Vy, tak prečo by zmenili plánovaný počet prijatých uchádzačov zrazu na 500? Keď by kľudne stačila kapacita na 300.

domculaa
autor
16. jún 2023

@ibrunova Ďakujem veľmi pekne, poviem jej nech vyskúša.

domculaa
autor
16. jún 2023

@zuzanka.zuzu No presne o tom hovorím, kamáratke to ušlo ozaj len o 2 body a bola by rada keby ju zobrali aspoň na odvolanie.

ibrunova
16. jún 2023

@zuzanka.zuzu
@domculaa no ako kde.. Moja dcéra tam chodí,ale na iný odbor, tam bola kapacita 30,skúšky urobilo 5,chodí ich tam 5,žiadny nábor tupoňov sa tam nekonal.

domculaa
autor
16. jún 2023

@ibrunova Len to je veľký rozdiel ak berú 30 študentov a 300 a nevieme v akom bodovom rozsahu neurobili prijímacie skúšky.

domculaa
autor
16. jún 2023

@ibrunova jednoducho ťažko povedať ako to dopadne, budeme vedieť bližšie, keď sa vyplnia návratky, ďakujem každému za reakcie

ibrunova
16. jún 2023

@domculaa darmo tu budeme meditovať, mohla tam hneď zavolať a hneď by vefela, ako to je a či je šanca.

domculaa
autor
16. jún 2023

@ibrunova Áno, áno, chystá sa volať, aby vedela ako na tom je a či tam je nejaká šanca.

vamajka
16. jún 2023

@domculaa pokial nema dostatocny pocet bodov na prijatie, tak ju nezoberu ani na odvolanie

domculaa
autor
16. jún 2023

@vamajka No ale bodová hranica sa môže posunúť ak sa nenaplnia kapacity či?

vamajka
16. jún 2023

@domculaa S tym som sa este nestretla raz je dany min. pocet bodov a podla toho sa postupuje, ale mozno, ze motyka vystreli tazko pocedat

domculaa
autor
16. jún 2023

@vamajka Viem, že na lekárskej fakulte sa to robí, síce to je rozdiel, ale presne, možno motyka vystrelí

diaalex
16. jún 2023

@domculaa vaša kamarátka podľa mňa aj zbytočne tam podá odvolanie. Keby pozorne čítala smernicu, tak príde nato, že aby urobila prijímacie konanie, tak musí mať nadpolovičnú väčšinu - čo ona nemala. Plus to, že zmenili na 500 je podľa mňa chyba na stránke, keďže je stanovený plán 200 ľudí a tento plán modifikovaný nebol, takže platí to čo odsúhlasil dekan.
To, že jej chýbali 2B je jedna vec, ale koľkým chýbal 1b?? Nie bodovo sa treba pozerať, ale umiestnením a tým je od 200 veľmi ďaleko.

diaalex
16. jún 2023

@domculaa P. S. Pred ňou je 155 ľudí, takže každý z nich na odvolaní ma väčšiu šancu ako ona.

domculaa
autor
16. jún 2023

@diaalex Kamarátka vedela veľmi dobre,že treba získať 51 bodov. Ja som si tiež myslela, že je to nejaká chyba s tým počtom 500, ale najprv to bolo v AIS2 a následne o 2 dni aj na stránke UPJŠ. Samozrejme v dokumente to zmenené nie je a myslím, že ani nebude ak by to bola pravda. Prepisovať dokument a znovu ho nahrávať, predsalen je jednoduchšie to hodiť na stránku.