Ahojte,
kamarátka sa hlásila na právo na UPJŠ. Bola na prijímačkách, ale urobila ich "len" na 49 bodov a hranica na prijatie bola 51 bodov pokiaľ dobre viem. Hneď ako sa dozvedela výsledok, tak poslala odvolanie. Nemá náhodou niekto skúsenosť aká je pravdepodobnosť, že by ju zobrali na odvolanie? Nakoľko jej ozaj chýbali len tie 2 body. V poradí bola pod číslom 355. Plánovaný počet prijatých uchádzačov bol 200, ale minulý rok prijali 281 študentov. Predvčerom som si všimla, že plánovaný počet prijatých uchádzačov sa zmenil z 200 na 500. Zmena bola najprv len na AIS2, ale dnes je to už aj na stránke UPJŠ, myslíte si, že to je pravda?
Za akékoľvek odpovede budem rada, ďakujem 🙂
ak nemala dostatočný počet bodov, tak skúšky neurobila. Podľa mňa odvolanie nepomôže. Na odvolanie budú prijímať tých, čo skúšky spravili.
@izabela333 Áno, podľa počtu bodov ju neprijali, ale chýbali jej len 2 body, nie 20. Tí, ktorí skúšky spravili tak ich pravdepodobne vzali, nakoľko tam berú celkom vysoký počet študentov. Ak by sa im nenaplnili kapacity, tak podľa mňa je šanca, že by ju zobrali. A rovnako ak by neboli naplnené kapacity tak by mohli posúvať bodovú hranicu ako to robia na lekárskej fakulte.
Podmienky prijatia sú jasne stanovené - nebola neprijatá kvôli nedostatku miesta. Odvolanie skúsiť môže, ale neviem či ju odpoveď poteší. Nejde o test na strednej škole, kde ti učiteľ prilepší.
@domculaa takže po lopate: Prihlásilo sa napríklad 400 ľudí, chceli zobrať 200. Dali limit na prijatie 200 ľudí, minimálny počet bodov 51. Tých 51 bodov dosiahlo 255 ľudí, tak v AIS zmenili kapacitu, aby ich pobrali všetkých. Tých čo neurobili, nikto riešiť nebude,si myslím. proste skúšky neurobila, to je snáď jasné. Odvolanie môže poslať, určite sa to prefiltruje, ale podmienkou je úspešné vykonanie skúšky- čo nespĺňa.
nech sa odvola, je nedostatok studentov, beru kazdeho kto najde cestu do skoly 😉 robi sa NABOR a nie VYBER, beru aj uplnych tuponov
@zuzanka.zuzu No presne o tom hovorím, kamáratke to ušlo ozaj len o 2 body a bola by rada keby ju zobrali aspoň na odvolanie.
@zuzanka.zuzu
@domculaa no ako kde.. Moja dcéra tam chodí,ale na iný odbor, tam bola kapacita 30,skúšky urobilo 5,chodí ich tam 5,žiadny nábor tupoňov sa tam nekonal.
@domculaa vaša kamarátka podľa mňa aj zbytočne tam podá odvolanie. Keby pozorne čítala smernicu, tak príde nato, že aby urobila prijímacie konanie, tak musí mať nadpolovičnú väčšinu - čo ona nemala. Plus to, že zmenili na 500 je podľa mňa chyba na stránke, keďže je stanovený plán 200 ľudí a tento plán modifikovaný nebol, takže platí to čo odsúhlasil dekan.
To, že jej chýbali 2B je jedna vec, ale koľkým chýbal 1b?? Nie bodovo sa treba pozerať, ale umiestnením a tým je od 200 veľmi ďaleko.
@diaalex Kamarátka vedela veľmi dobre,že treba získať 51 bodov. Ja som si tiež myslela, že je to nejaká chyba s tým počtom 500, ale najprv to bolo v AIS2 a následne o 2 dni aj na stránke UPJŠ. Samozrejme v dokumente to zmenené nie je a myslím, že ani nebude ak by to bola pravda. Prepisovať dokument a znovu ho nahrávať, predsalen je jednoduchšie to hodiť na stránku.
@domculaa a už dostala oficiálne rozhodnutie, že nie je prijatá?