Ahojte, odkiaľ ste získavali zdroje na DP? Ak nájdem nejaký článok, tak nie je celý.. dá sa to nejak oblbnúť aby som si ho otvorila celý zadarmo?
Podľa toho, aké máš zameranie práce, ja napr. najviac pubmed, ncbi. Skús skopírovať celý názov článku do googlu, možno ti nájde iný zdroj, ktorý bude otvorený
Už neplatí, že do DP má byť prevaha zahraničných zdrojov? Neviem akú máš tému, ale napr. researchgate, wipo a cez školskú knižnicu
ja som mala Operačný manažment a výpočty v exceli a čerpala som z kníh, skrípt, ujo google.
Clanky zo ScienceDirect, tam ma skola urcite pristup.
jstor, academia.edu, stahovala som si extremne mnozstvo knih z takej ruskej stranky na pdfka knih, neviem ci este existuje. nejaka lib gen ru alebo tak. skoro zoadny zdroj som nemala v slovencine. A zalezi aj od odboru. Ja som historicka, takze som sa nabehala po archivoch.
@haraburdova libgen mi fungoval ešte pred pár mesiacmi, dnes som doň tukala a nenašlo mi nič co som chcela 😞
@nila0622 mala som na mysli tie anglické, lenže ich neukáže cele len ak si človek zaň zaplatí. Preto sa pýtam, či je niečo niekde zadarmo čo sa týka zdrojov z anglickej literatúry.
@lucy_ms medicínske zameranie.
Zadarmo je ScienceDirect, z univerzitnej adresy.
Pokial máš medicínske zameranie skúsila by som sci-hub .. ja som to využívala dosť pri písaní bakalárky, stačí tam hodiť link článku, ktorý nájdeš napr. na pubmed a odomkne ti ho zadarmo. Fungovalo mi to skoro na všetky články, ktoré som použila.
V skolskej kniznici by mal byt pristup na pubmed zadarmo
Net...knižnica...
Chod do univerzitnej kniznice, maju mnohe spristupnene databazy
cez skolsky portalas zadara pristupy k mnohym veciam