Odkiaľ ste získali zdroje na diplomovú prácu?

22. aug 2024

Ahojte, odkiaľ ste získavali zdroje na DP? Ak nájdem nejaký článok, tak nie je celý.. dá sa to nejak oblbnúť aby som si ho otvorila celý zadarmo?

kacena4
22. aug 2024

cez skolsky portalas zadara pristupy k mnohym veciam

lucy_ms
22. aug 2024

Podľa toho, aké máš zameranie práce, ja napr. najviac pubmed, ncbi. Skús skopírovať celý názov článku do googlu, možno ti nájde iný zdroj, ktorý bude otvorený

nila0622
22. aug 2024

Už neplatí, že do DP má byť prevaha zahraničných zdrojov? Neviem akú máš tému, ale napr. researchgate, wipo a cez školskú knižnicu

btus
22. aug 2024

ja som mala Operačný manažment a výpočty v exceli a čerpala som z kníh, skrípt, ujo google.

ivka225
22. aug 2024

Clanky zo ScienceDirect, tam ma skola urcite pristup.

haraburdova
22. aug 2024

jstor, academia.edu, stahovala som si extremne mnozstvo knih z takej ruskej stranky na pdfka knih, neviem ci este existuje. nejaka lib gen ru alebo tak. skoro zoadny zdroj som nemala v slovencine. A zalezi aj od odboru. Ja som historicka, takze som sa nabehala po archivoch.

autor
22. aug 2024

@haraburdova libgen mi fungoval ešte pred pár mesiacmi, dnes som doň tukala a nenašlo mi nič co som chcela 😞

autor
22. aug 2024

@nila0622 mala som na mysli tie anglické, lenže ich neukáže cele len ak si človek zaň zaplatí. Preto sa pýtam, či je niečo niekde zadarmo čo sa týka zdrojov z anglickej literatúry.

autor
22. aug 2024

@lucy_ms medicínske zameranie.

ivka225
23. aug 2024

Zadarmo je ScienceDirect, z univerzitnej adresy.

niki0163
23. aug 2024

Pokial máš medicínske zameranie skúsila by som sci-hub .. ja som to využívala dosť pri písaní bakalárky, stačí tam hodiť link článku, ktorý nájdeš napr. na pubmed a odomkne ti ho zadarmo. Fungovalo mi to skoro na všetky články, ktoré som použila.

mariamimi89
23. aug 2024

V skolskej kniznici by mal byt pristup na pubmed zadarmo

arasidka123
23. aug 2024

Net...knižnica...

julish
23. aug 2024

Chod do univerzitnej kniznice, maju mnohe spristupnene databazy