Odhováranie od štúdia medicíny

7. aug 2024

Co moze viest rodica k tomu, ze odhovara dieta od studia mediciny? Najmä ked starsi surodenec uz medicinu vystudoval. Naoko to zdovodnuje narocnostou studia.

lindous
7. aug 2024

Myslí si, že na to nemáš? V štúdiu niečoho iného podporuje? Odcestoval/a by si kvôli medicíne niekam ďalej ako kvôli inej škole? Nebojí sa, že by ťa museli finančne podporovať a zdá sa im to neutiahnuteľné?

vevesh
7. aug 2024

Jednoducho, aby neboli konkurenti, i ked tomu nechapem. Spoluziacka tak skoncila, ze jej nedovolili ist na tu istu vs ako sestre-musela ist ina inu🤷‍♀️ale paradoxne mladsi brat o 5 rokov isiel na tu istu vs skolu ako spoluziacka..🙃🙃🙃

danielahamar
7. aug 2024

Peniaze?

aeruginosa
7. aug 2024

Dovodov moze byt viac:
- pri starsom surodencovi videli, ake to je narocne, prezivali to s nim a uznali, ze to studium a praca nestoja za to
- mas nejake specialne predpoklady, ktore by si lepsie zurocil/-a v inom povolani
- obavaju sa, ci by take studium bolo pre teba (ak nezvladas stres, mas nejake chronicke ochorenie, ktore by sa pri dlhodobom strese mohlo zhorsit, atd..)
- financie - zivit 6 rokov studenta mediciny nie je jednoduche..

marsmykkok
7. aug 2024

Sú aj rodičia, čo proste si plnia sny na deťoch a čo sa do rodiny hodí. Sen lekár už majú, ty by si mohla byť niečo iné a tiež lekára už v rodine mať budete, možno by sa hodil napríklad právnik-také zastaralé obmedzené zmýšľanie.

vivi2023
9. aug 2024

Že je sám lekár a vie ako to funguje 🙂) ..ja by som dieťa asi vyslovene neodhovárala, ale je to dosť nedocenené povolanie na Slovensku. Pracuješ od nevidím do nevidím, i tak asi darmožráč, veď to musíš robiť pretože to je "poslanie", nie sú lekári, takže robíš prácu za niekoľkých, máš nočné služby, na to hneď ráno ambulanciu... a v nemocnici si vlastne štátny zamestnanec, takže prachy na počet hodín odrobených dosť na nič. Nehovoriac aká je náročná cesta sa na medinu dostať, vyštudovať ju a to je len začiatok..potom ešte kmeň, atestácia,....
Keď máš napr. hlavu na IT, je to určite lepšie - môžeš robiť i z domu, menej zodpovednosti a stresu (minimálne nie si zodpovedný za zdravie niekoho) a máš o dosť viac peňazí.
Lekár je však všade prestížne povolanie a väčšina ľudí k tebe pristupujú inak, keď zistia, že si lekár... ale to je len vec ega.