Ahojte, chcem sa spýtať prerušila som štúdium v 4 ročníku čo znamená že posledný ročník ktorý mám ukočený je 3 ročník odbor pracovník marketingu. Dá sa niekde dokončiť ten posledný rok externe? Nejaké skúsenosti?
chod sa spýtať rovno na školu, kde by si chcela študovať, niekde sa dá, niekde nie
stredne skoly ma pod palcom VUC. asi by som napisala rovno tam, maju prehlad najlepsi... teda hned po tom ako bys om sa spytala na skole 🙂
tiez by som to riesila tak ze by som sa spytala na skole a tam by ti mali vediet poradit a mali by mat o tomto vsetkom prehlad
@bajabarbora vsetko zalezi od skoly najma kedy si ju ukoncila ci pred 1-2r. ci pred 10timi treba sa obratit na skolu kde si chodila a spytat sa na moznost ci je mozne urobit si maturitu priamo u nich na skole. tiez zalezi ci si skoncila skolu aspon vyucnym listom ci nie, niekdy je potrebne spravit si celu strednu externe, niekedy len nadstavbu na danej skole - fakt zalezi od danej skoly ci ti to uznaju. ako radia maminy zavolaj priamo na skolu a spytaj sa. ak je sukromna mali by ti dovolit, ak statna maju urcite pravidla
Na školách som sa pýtať bola, väčšinou je indivuduálny študijný plán určený iba pre športovcov alebo pre tehotné preto sa pýtam tu či náhodou niekto nevie poprípade či niekto takto študoval každopádne dakujem ☺
tam kde poskytujú individuálne poskytnú aj externe
indi môžeš mať ako tehotná,vrcholový športovec alebo zdravotné problémy ( nič iné pretože ti zostavajú vyhody študenta ) zatiaľ čo
na externé nemusíš mať žiaden dôvod. len ho proste chceš a bodka a nemaš žiadne výhody
@sandokanka36 Nieje už na škole. Osobné dôvody ale chcem si to dokončiť
mam to z prvej ruky pretože som celú strednú (okrem prvého ročníka) vyštudovala individuálne a neskôr externe
@laurita285 no mňa všade odpinkali že maturitný ročník sa externe vyštudovať nedá a boli to aj školy kde individuálny plán poskytovali.. Môžeš aj konkretizovať školu na akej si bola?
@bajabarbora Ja mam Strednú odbornú školu obchodu a služieb odbor hotelová akadémia, 5 ročnú (vkuse nie 3 plus 2 ) a normalne sa to dalo, aj kamoška dokonca zdravotnú maturitný ročník končila externe popri práci v zahraničí.
dá sa, len musia mať ochotu
@bajabarbora je to dobre ze si to chces aspon dokoncit. Snad sa ti to aj podari. Drzim palce🙂
@bajabarbora a na tej skole kde si to studovala uz 4 rocnik nie je? Ci z akeho dovodu si prerusila studium?