Ahojte
Chcela som sa opýtať či neexistuje nejaký stredoškolský odbor zameraný na cudzie jazyky. Veľmi ma bavia cudzie jazyky. Aj sama som sa za 2 roky naučila hovoriť po rusky na úrovni B2. Mám vybratú Hotelovú akadémiu odbor hotelová akadémia pretože sa je tam viac hodín cudzieho jazyka sú tam 3 cudzie jazyky a konajú sa tam aj zahraničné praxe.
Len tak sa pýtam či neexistuje lebo neviem nikde taký nájsť a bola by som rada ak by taký odbor existoval (zameraný čisto na cudzie jazyky).
Ak niekto taký odbor pozná a odporučí mi ak taký existuje, budem rada.
Vopred ďakujem za odpoveď
@maafr bilingvalne gymnazium nie je sice odbor, ale skola zamerana na jazyky. od 1roc. mas pridane hodiny jazyka a 1-2 standardne predmety (biologia, geografia) sa uz ucis v cudzom jazyku. kazdy rok sa tych predmetov pridava samozrejme viac.
@kornelies
@matkahelka problém je ten že ja bilingválne gymnázium nechcem. Je to strašne ťažké a mám malú šancu sa dostať. Nemám zlé známky skór 2/3 trojky. Takže na bilingválne gymnázium nemám žiadnu šancu sa dostať
@maafr tak potom neviem, ina skola zamerana na jazyky nie je. aspon teda, neviem o takej. ak ta jazyky bavia, mozes chodit do jazykovky, prip. mat lekcie online s lektorom
@ondro1122ale študovať by som chcel v Dánsku
@maafr ja hotelovú akadémiu mam, odbor hotelový manažment, učila som sa Anglicky a Nemecky jazyk, nemčinu som ale mala od 3 ročníka na ZŠ, a odmalička som sa ju učila poriadne, z Horelovky je veľa možností zahraničnej praxe u nás to bolo Grécko, Cyprus, Taliansko tam sa stačilo dobre učiť a sami učitelia si žiakov vyberali kt.pojdu, prax vo Švajčiarsku bola podmienená výberom na UMB v BB tam sme normálne mali ústne a písomne skúšky a z cca 200 nás vybrali 10 z celého Slovenska, tam som chodila 2 týždne do školy a školu ukončila skúškou, ten certifikát o ukončení tohto štúdia mi otvoril v živote veľa dverí, a najmä potom prax v Hoteli keďže okrem nemčiny som tam dotkla ešte iné jazyky. Ak nemáš na bilingválne gymnázium tak skus tu Hotelovú, a potom už vieš ísť ďalej, sú rôzne vysoké školy zo zameraním na jazyky ale je neskutočná makacka sa tam dostať. Ale v živote sa všetko da ak veľmi chceme, držím prsty
@ondro1122 och , toto je ale nie moc dobrý priklad, napriklad medzinárodne vzťahy vš a sú tam ledva dva jazyky a teda uroveň ako na základnej
Ja by som išla na bilingvalne gymnázium
@maafr Odbory na cudzie jazyky sú skôr na vysokých školách...na stredných školách také pravdepodobne nenájdeš