Odbor - záhradník

esenda
3. júl 2021

Chcela by som ísť študovať tento odbor kvôli floristike a aranžovaniu. Aký máte názor na tento odbor ?

tncka
3. júl 2021

@esenda no neviem,jedna vec je mysliet na to a studovat co ma bavi a dalsia co ma uzivi. Mna tiez bavi milion veci inych,ale neuzivilo by ma,takze kaslem na to a prdim do stolicky v kancli kazdy den🤷‍♀️

lintu
3. júl 2021

Keď chceš, tak choď. Odbor záhradník je ale predpokladám zameraný všeobecne na prácu v záhrade. Aranžovanie si budeš musieť teda nacvičiť inde. Plus budeš musieť byť naozaj dobrá a makať na sebe, aby si sa medzi konkurenciou nestratila.

lucijalucy
4. júl 2021

Mám takú školu 🙂Ak ťa to baví, smelo do toho.

lenkakravcova
4. júl 2021

@lintu V tom odbore majú predmet aranžovanie. Všetko sa tam naučia.

@esenda Ak ťa to baví, je to fajn práca. Ja som študovala poľnohospodárstvo a spolužiačka na výške čo mala strednú tohto smeru takto brigádovala už počas školy a nakoniec sa aj zamestnala ako kvetinárka. 🙂 pre ženu je to fajn práca. Len radím ti, čo najskôr si nájdi brigádu - lebo na plný úväzok hľadajú už ľudí čo majú aspoň dva roky praxe v odbore (aby si si po škole raz dva našla prácu a mohla si vyberať).

lintu
4. júl 2021

@lenkakravcova ok, na aranžovanie evidujem samostatný študijný odbor a čo som narýchlo prebehla uplatnenie záhradníckeho absolventa, tiež tam nebolo spomenuté nič k veci... ale dobre vedieť, že v praxi je to o inom