Obhajoba práce v nadštandardnom ročníku

yami0110
19. nov 2023

Dobrý deň,
mal by som takú otázku ohľadom obhajoby bakalárskej práce v nadštandardnom ročníku.
Som študentom UKF v Nitre. V minulom ročníku som odovzdal prácu a aj som dostal celkom dobré posudky avšak nemohol som sa zúčastniť obhajoby, pretože som nespravil jeden povinný predmet. Tým pádom som musel ísť si dorobiť ten chýbajúci predmet do nadštandardného ročníka.
Chcem sa opýtať, že ako to je keď by mi náhodou povedali na obhajobe, že musím si prerobiť prácu, pretože je nevhodná. Viem, že keby to bolo v treťom ročníku tak by som si tú prácu jednoducho prerobil v nadštandardnom ročníku. Ale ako to je keď už som v nadštandardnom ročníku a idem prvý krát obhajovať. Ak dobre viem tak už druhý nadštandardný ročník si ja nebudem môcť dať. A ten druhý termín je tuším len pre tých, ktorí zle obhajovali prácu.
Mal som síce celkom dobré posudky, ale počul som už o jednom prípade, že študent dostal tie najlepšie posudky aké mohol dostať a povedali mu na obhajobe, že je potrebné ju prerobiť. Tak pre istotu sa pýtam.
Ďakujem

heln
20. nov 2023

@yami0110 ahoj, asi najlepsie sa spytaj na studijnom, oni ti najskor povedia.
a teda ja som chodila do trnavy, tak sme mali jeden termin riadny a dva opravne. ja som pracu neobhajila, lebo ju oponentka prehlasila za plagiat. pracu som prerobila a obhajila v prvom opravnom termine o rok, myslim, ze ziadny dalsi rok sa mi uz nepocital, iba opravny termin.
a co hovori na tvoju pracu skolitel? ono urcite velmi vela zavisi od komisie, skratka ked natrafis na niekoho ako ja, koho uz zadanie temy iritovalo, tak som mohla argumentovat a obhajovat kolko som chcela. druhu komisiu som zaujala a nebol problem obhajit.