Obhajoba diplomovej práce - diskusia a výsledky

laura_77
4. sep 2023

Ahojte,momentálne pracujem na prezentácii k obhajobe DP. Moja práca je teoretická, v práci som vynechala výsledky a diskusiu (podľa školiteľa to netrebalo). Od školiteľa aj oponenta mám známku A, avšak v hodnotení je, že chýba diskusia. Problémom je, že neviem čo napísať do prezentácie - výsledky práce a diskusiu, má to mať 4-5 slidov.. Práca je teoretickým prehľadom určitých ochorení s diagnostikou a možnosťami liečby, praktickou častou je popísaný priebeh liečby jedného pacienta (ja som teda nerobila praktické nič, len som zhrnula dostupné informácie). Viete mi prosím niekto poradiť čo zhrnúť v diskusii a vo výsledkoch? Školiteľ mi už týždeň neodpisuje a potrebujem to súrne..Ďakujem vopred🙏🏻

lenka098123
4. sep 2023

@laura_77 skúste sa poradiť na chat gpt 😁

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
klariska1
5. sep 2023

Diskusiou vo vedeckých článkoch a v akademických prácach (napr. humanitné a spoločenské vedy) sa rozumie určitá polemika s doterajšími vedeckými výskumami, teda že porovnáš svoje zistenia so zisteniami iných výskumov, napríklad tých, ktoré spomínaš v teoretickej časti práce. Napríklad "zistili sme, že ....., čo korešponduje s výskumom, ktorý uskutočnil/i ......", alebo "xxxxx zistili, že......, no my sme prišli k záveru, že.....". Teda akoby porovnáš svoj zistenia so zisteniami iných výskumníkov. Inak tiež si myslím, že v teoretickej práci nemáš mať akú polemiku, keďže si empirický výskum nerobila. Ale skús tam napríklad zhrnúť doterajšie výskumy z danej oblasti a porovnaj ich, popíš zhody a rozdiely.