Ahojte baby, 2 týždne som sa učila na zápočtový test, mali sme mať polovicu úloh spravených na uznanie zápočtu a ja som to nezvládla… denne 2-3 hodiny, pred zápočtovým mi všetko vychádzalo… prosím vás neinformovala som sa o tom, či na vysokých školách funguje opravný termín? Ma taktiež 3 pokusy ako skúška alebo celý predmet musím absolvovať ešte raz? Nemám dneska od ráno akosi svoj deň a vidno že to na mňa nalieha… sklamalo by to veľmi..
Normálne máš opravný pokus na konci semestra a na niektorých školách az niekoľko opravných pokusov dokonca ešte počas skúškového sa prvé týždne este píšu zapocty
Vyučujúci vám nič k tomu nepovedal? Neviem poradiť my sme zápočty nemali ale ako každá skúška má podľa mňa opravný termín.
Je to individualne. My sme mohli opakovat aj zapocet, lebo bol danu minimalny pocet bodov, s ktorym bolo mozne ist na skusku. Ale niekedy sme mali aj zapocty, ktore sa opakovat nedali a kto ho pokaslal, musel sa viac snazit na skuske.
pokial viem nie, na zapocty opravne terminy neboli, ak si neurobil, opakoval si predmet, ak si mal samozrejme dostatok kreditov/bodov na postupenie do dalsieho rocnika
my píšeme 2 zápočty, aby sme mohli prejsť na skúšku.. toto bola prvá..
U nás máš na zápočet ešte jeden pokus, inak opakuješ predmet
Ku kazdemu predmetu by ste mali mat riadne informacie, kde okrem osnovy najdes informacie k podmienkam zapoctu a podobne. Tam by mala byt aj informacia, ci je moznost opravnej zapoctovej pisomky. Ak to tam nie je, tak sa informuj u cviciaceho. Ale som si skoro ista, ze tuto informaciu niekde zverejnenu mate.
To zavisi od vyucujuceho, nie je to oficialne stanovene. Ja osobne obycajne nedavam opravne terminy na zapocet.
@dskjhfdlkdjhl tie informácie nám ani na prednáške, ani na seminári neboli povedané, takmer ako jediný predmet, neviem možno som prepocula…
Predpokladam, ze k predmetu existuje nejaky dokument, ktory mate k dispozicii, tam musia byt vsetky potrebne informacie. Ak nie su, tak sa treba pytat cviciaceho, alebo prednasajuceho. Neviem sice o aku VS sa jedna, ale neverim, ze toto by vam zatajili.
Ono sa to tak robí že : Dobrý deň pán/pani magister/profesor/docent rada by som sa informovala.... 😂
Každý vyučujúci to má inak a o školách ani nevravím. U nás napríklad keď nedáš zápočet buď musíš znovu alebo (ak máš dobrého profáka) dá ti nejakú robotu navyše / test navyše nech skúsiš ešte raz. Základ je sa opýtať.
Tiež treba prehodnotiť či sa hodia na danú školu, keď máš takéto problémy.
Opytaj sa spoluziacky, napis skusajucemu. Ale pockaj si na vysledky. Aj zapocty mavaju opravne terminy.