Nespravodlivosť pri skúšaní na vysokej škole

13. feb 2022

Ahojte, tuto diskusiu zakladam na konci skuskoveho, pred novym semestrom maximalne demotivovana. Jedna skuska mi nevysla. Velmi na to trapi, aj hneva, i napriek tomu, ze mam este dva opravne pokusy v lete. Ide o to, ze som z celeho tohto predmetu a skusajucich prvykrat na VS mala pocit, ze skuska je cisto o nalade skusajuceho. Rozpravala som sa so spoluziakmi, niektori poriadne nevedeli, viac rozpraval skusajuci ako oni a skusku dostali. Ja som bola zhodou okolnosti vraj u najhorsieho skusajuceho a vyhodil nas vsetkych az na jednu babu. Lenze vyhadzoval na malickostiach, nebolo to tak, ze clovek by nevedel celu otazku.. S tym nic nespravim, to viem. Len ma zaujima, mate aj vy take skusenosti s nespravodlivym pristupom? Ak ano, ako sa cez to preniest a najst znova motivaciu do dalsieho semestra? Ked pomyslim na to, ze na opravnom to bude znova o stasti a nalade skusajuceho, je mi az do placu.😔

lindous
13. feb 2022

U nás sa takéto veci po opodstantných, slušných, oficiálnych sťažnostiach normálne riešili, o takých vyučujúcich je to totižto väčšinou známe aj medzi ostatnými vyučujúcimi... Ale ja teda nepatrím k sťažovateľom a ani nemám nejakú vážnu osobnú skúsenosť našťastie, maximálne vyjadrím svoj názor vždy v ankete na konci semestra, ak niečo také máte, tak odporúčam úprimne vyplniť...

mamina0078
13. feb 2022

Takych skusok este bude 😂 niektori vyucujuci maju potrebu dokazovat nadradenost ja som presne kvoli vyucujucim na Slovensku vydrzala 2 roky studovat potom som isla ten isty odbor do zahranicia a neda sa to vobec porovnat kvalitou a pristupom vyucujucich aj ked narocnost bola vyssia nemusela som sa spoliehat nato ako kto sa vyspi s akou naladou 😂

janetinka27
13. feb 2022

skoncila som vs pred 13 rokmi a na skuskach to byvalo tiez pestre. hned prva skuska bola hromadna, sedeli sme v triede a zaradom sme museli rozpravat ucivo. kazdy povedal mozno 4 vety a mal pokracovat dalsi. najlepsiu znamku dostal spoluziak, ktory bol od nas vyrazne starsi, mal vyraz filozofa a na skusku sa poriadne neucil, pouzival dolezite gesta a dokopy nepovedal nic😂 na dalsej skuske sme mali prisneho profesora, niekolko prvych vyhodil bez slova a potom prisiel na rad nejaky jeho oblubeny student, tak tomu pomohol prejst, vraj ked vojdes na skusku, zdvihnes index v ruke vedla tvare, povies meno a odbor atd. ti prvi to nevedeli,tak vyleteli.
boli aj profesori na urovni, ale casto to boli skusky o stasti a nalade.

pieksamaki
13. feb 2022

....drzim palce....ono cely zivot budes bojovat s nespravodlivostou....

pribinak
13. feb 2022

Na Slovensku úplný štandard, pán profesor sa zle vyspí a dovidenia. Proste smola.
V zahraničí niečo neumyslitelne.
Tu si príde pán docent s hodinovým meškaním a ťažká pohoda.
V zahraničí meškal profesor 5 minút a každému sa niekoľkokrát ospravedlnil

Hod to za hlavu a nenechaj sa demotivovať

mamina0078
13. feb 2022

@pribinak ja si pamätám ešte v v prvom semestri skúšku mala začať o 8 a docent prišiel o 10:30, žiadne ospravedlnenie nič a ešte pri niektorých študentoch krik bol počuť až na chodbu 😂

hiro
13. feb 2022

Samozrejme, tak to je. Casto bola vacsia magia odhadnut po ktorych a kolko ludoch bude mat skusajuci dobru naladu a bude sanca ziskat aspon za 3 :D - takze povedzme 2-3 dobri za sebou a potom som sa napisal ja ale muselo to byt doobedu a nie poobede ked uz bol unaveny. A stacilo ked ten dobry spoluziak odpoved pokaslal a co isiel po nom bol za 5 minut tak isto vonku... Este mam taku matnu spomienku ze sme vedeli kedy si jeden skusajuci chodi zobrat kavu, to bola tiez sanca vystihnut ten cas :D

mikadooo
13. feb 2022

Áno, celú vš to tak bolo... Veľmi častý jav... Nejak som to dala. Ty teraz máš za sebou prvý semester?

pribinak
13. feb 2022

@mamina0078 takých som zažila aj ja, skuskove, ľudia precestovali pol Slovenska, aby prišli a pán doktor? Neprišiel, zabudol.
Jaj a nezabudnem na jednu pani docentku, tej sa páčili moje čižmy, opýtala sa, kde som si ich kúpila, koľko stali, aké sú vo vnútri a dostala som A
Moji spolužiaci čo vo vnútri potili krv ledva ledva prešli. Hanbila som sa pred nimi ako pes

margaretka_
13. feb 2022

U nas bolo na viacerych pedmetoch, ze zo zacitku skoskoveho bolo ťažko prejst nejaky predmet, neskor preslo viac ludi. Tazko povedat ci bolo viac vedomosti, alebo len trebalo zachovať urcity pocet studentov do ďalšieho rocnika 😀
Alebo prv bola aj praktická cast, neskor zrazu nebola. Bola som sama na termin, dal mi hadam najtzsiu vec co mohol, tak som nepresla. To sa ani netahali otazky, cisto jeho napad. A neskor, kopa ludi na termine, ziadna prakticka cast...

vevesh
13. feb 2022

Treba si zvyknut a nebrat zivot (skolu) vazne😀 my sme si dali heslo, ze skuska je o skusani, tak ideme poskusat, ci sa podari....a ano, mas aj takych skusajucich. Top bol profak, ktory si rozdeloval pisomky na 6 kopok bez precitania a jedna bola za A, druha za B atd...a posledna za Fx. Alebo profak, ktory pocas odpovedi mal caste mikrospanky. A ked zaspal v polke, clovek nevedel, na com je- ale u tohto presiel kazdy, ked pocas odpovede zaspal, len clovek nevedel "ci bude mat stastie a zaspi prave pocas jeho odpovede..."🙈🙉🙊

cyberk
13. feb 2022

no... kazda minca ma 2 strany... mala som jednu skusku kde sme chodili do miestnosti po dvoch... skusajuca dala jednu otazku holke co tam sla so mnou - nevedela odpovedat, koktala... aj na ostatne nevedela.. a furt koktala... dala jej FX (ta holka sa ani nesnazila nejak obhajit svoje vedomosti)
mne dala jednu otazku... nevedela som odpovedat... aj mna chcela vyhodit... avsak ja som jej povedala, ze nepojdem prec, lebo som bola nabiflena dost dobre a tak som ju presvedcila nech mi da dalsie otazky.... ostatne som uz vedela... z FX som vysla s Bckom.... no a teraz ta sranda... vysli sme z dveri von a prve co to dievca zacalo ... kydat na profesorku, ako sa kruto k nej spravala a uplne urobila zo seba chuderu... ja som len cumela.. ze akoze, keby tam nie som, tak jej hadam aj uverim 😵

matapo
13. feb 2022

...ano mam aj ja taku skusenost. Nezabudnem na skusku z fyzikalnej chemie, ktoru som vsetkych doucovala a bola som si vedoma toho ze jej dobre rozumiem. Prvy traja presli a potom sa pan profesor akoby sekol a skusanie nabalo taky rychly spad, ze nepresiel nik dalsi v ten den. Ja som ani nestihla zodpovedat poriadne otazku a povedal mi len este sa to doucte a to aj napriek tomu ze pisomnu cast som mala na plny pocet bodov. Ten pocit znechutenia bol teda dost velky. Nic ine mi neostavalo len ist na druhy termin, uz som sa nic neucila, vtedy som uz vystihla jeho lepsiu naladu alebo teda ochotu pustat ludi dalej. Presla som s jednotkou hoc som urcite bola menej pripravena ako tyzden dozadu.

monka105
13. feb 2022

Hahaha celé moje vysokoškolské štúdium bolo o šťastí, k akému skúšajúcemu sa dostanem, akú bude mať náladu, aké si potiahnem otázky. 😄 Nerieš, čo vedeli a nevedeli spolužiaci, ty sa vždy priprav na skúšku najlepšie ako vieš a ber to s nadhľadom. Ak ťa náhodou aj skúšajúci vyhodí, lebo bude v náladičke, povznes sa nad to, povedz si, že ty si spravila maximum a nabudúce sa dostaneš k niekomu inému. 🙂 Prežívať nejakú krivdu vôbec nemá význam.

simca06022011
13. feb 2022

@mamina0078 to je este dobre, my sme ako externisti, kvoli pani "auditorke" boli v skole asi 2-3x zbytocne, pocas tyzdna.. pol dna... a neprisla na skusku :D rovnako zapisat kredity mala problem, cakali sme hodiny a ked nemala naladu poslala nas do ... prec. :D

janedoe
13. feb 2022

@vevesh chodili sme ma tu istu skolu? 😁

vevesh
13. feb 2022

@janedoe mozne to je, svet je maly a internet este mensi...😀😀

lindous
13. feb 2022

Jejda baby, ako to tu čítam, tak normálne som vďačná za moju fakultu (alebo aspoň odbor), prístup a vyučujúcich 😅 nie je všetko ideálne, to ani zďaleka, ale aspoň sú tam ľudia stále ľuďmi a necítia sa ako polobohovia, len preto že majú pred menom prof.

Ale áno, poznám aj situácie ako @cyberk ... Veľa krát bol pre mojich spolužiakov profesor nefér, len preto, že neprižmúril oko a nepomohli slzy 😅

judar
13. feb 2022

Tu si na VS kazdy robi co chce hlavne ked sa profi zle vyspia ods*ru si to vsetci....mna so spoluziakmi z rovnakeho odboru uz aj vyhodila profka z hodiny hned po tom ako zaciatok hodiny zacala s jej rozpravanim pribehu ako s detmi boli lovit kapre ...mala doslova zlu naladu ...dokonca ja som aj zazila urazku zo strany profa len za to ze som v prve dni nevedela poriadne ako ktory prof sa vola a nieto este aky ma titul a to som jedneho len oslovila ze dobry den prajem pan profesor...🤦 Namiesto odzdravenia ma spindal a nech si laskavo zafixujem ze je doktor 😂🤦...le to je tak ked ludia prv myslia na ich tituly nez na hlavnu podstatu ze sme v prvom rade ludia

liz_lemon
13. feb 2022

na VS je to uz tak, tiez som zazila kadeco, spravali sa k nam hrozne, najma starsi vyucujuci, mladi boli celkom fajn, raz som mala skusku u velmi obavaneho profaka, ktoreho sa bali aj doktorandi, a celu skusku mi fukal cigaretovy dym do tvare...
chapem, ze si znechutena, ale treba zatat zuby a vydrzat

kristy2727
17. feb 2022

Mám takú skúsenosť, konkrétne viac skúsenosti. Stalo sa mi to najprv v prvom rocniku. Vytiahla som otázku, odpovedala. A potom to začalo, chytanie za slovíčka, snažil sa ma zhadzovať, na niektorých sa dokonca smial ako odpovedali. Bavil sa o odpovediach s iným pedagógom, doslova sa vysmieval, pritom je aj jeho vizitka čo vieš. Reálne sme na prednáškach neprebrali ani 1/4 toho čo požadoval na skúške. Vyhadzoval jedna radosť. Predmet sa bežne prenášal na další rok. Neskúšal sam, ale s ním aj doktorandka. Všimla som si parkrat, že keď išla dávať hodnotenie často pozerala naňho. Vždy kýval hlavou ci ma alebo nemá študent prejsť ( podotýkam odpoved nepočul )

karmen118
17. feb 2022

Bohužiaľ bežné, doteraz si pamätám ako na mojej úplne prvej skúške v prváku ma pán docent nenechal ani odpovedať a často ani dopovedať vetu. On proste povedal otázku nepočkal ani 5 sekúnd a už si odpovedal sám, nemala som ani šancu odpovedať....pritom som to vedela, bolo to veľmi nepríjemné dal mi E, s tým že si to môžem opraviť, ale tak ma znechutil, že som na opravu nešla vôbec. Ďalší expert dal test z učiva, ktoré sme s ním ani nepreberali, mali sme poznámky z iného učiva, ktoré s nami bral celý semester a ešte nám nakázal aj kúpiť určité skriptá a učiť sa z nich na skúšku, nebola tam ani jedna otázka z nich....proste lebo mohol, leteli sme všetci, až na jedného "úžasného" spolužiaka, ktorý od starších študentov poznal jeho maniere a povedali mu, čo sa má naučiť ako inak nikomu inému z ročníka to nepovedal...A ešte mám kopu iných skúseností s maniermi skúšajúcich, ale to by bolo na dlho...