Nefér hodnotenie na skúške

23. jan 2024

Ahojte.
Tuto temu zakladam, lebo som trocha frustrovana tym, co som zazila. Studujem na VS, mozem povedat, ze ma odbor bavi a poctivo sa pripravujem na kazdu skusku. Velmi ma vsak vzdy nahneva, ked podmienky nie su fer. Bola som na skuske, kde spoluziacka nebola dobre naucena, jej odpoved bol totalny prepadak, skusajuca ju isla vyhodit, tak to tam spoluziacka zacala hrat na city, rozrevala sa a skusajuca jej to dala z milosti za E. Je podla vas toto normalne? Pretoze hodnotenie neriesi uz nikto nikdy, len to, ci ta skuska je urobena a takto tu skusku dostane clovek, ktory bol nauceny a aj ten, ktory nauceny nebol… lebo sa rozreval… Stalo sa aj vam na skuske na VS niekedy, ze ste zazili taketo nefer konanie?

janai1
23. jan 2024

A to počkaj čo ťa ešte ďalej v živote keď ťa toto dokáže takto rozhádzať

crazy_cat_lady
23. jan 2024

zazila som aj situacie, kedy profesor prisiel na skusku a dal ju vsetkym, ale aj take, kedy nenechal prejst nikoho. Nie je to fer, ale aj taky je zivot 🙂 este budu horsie situacie v zivote, ako nespravodlivost na skuske

mane01
23. jan 2024

Ach, pravdaze… je to hroza na slovenskych VS (zo zahranicnymi nemam skusenosti, tak neviem). Niekedy bolo treba si dat vystrih, inokedy sa obliect ako muzatka, lebo pan profesor vyhadzoval baby, lebo ze su hlupe… no des! Najlepsie boli pisomne skusky… tam bola najmensia sanca na to, ze cloveka vyrazia, lebo pan docent vstal v ten den hore zadkom. Mrzi ma tvoja frustracia, ale zial, deje sa to bezne… a dokonca niekedy aj na pracovisku… niektore kolegyne a kolegovia vyuziju, ked ma pan sef rad, ze mu niekto lezie do zadku… zivot je zial nefer…😕🤷🏼‍♀️

diewcatqoo
23. jan 2024

Ano, zazila som nefer konanie pocas studia viackrat. Aj z pozicie toho, kto citil krivdu, aj z pozicie toho, co bol nepravom ohodnoteny mozno lepsie, nez by si zasluzil. Nikdy som sa ale nijako vedome neusilovala o to, aby som bola ohodnotena lepsie, nez ostatni (nerozplakala som sa, nenosila som vystrihy a kratke sukne - skor slo o to, ze sme sa mozno bavili o inych veciach a na zaklade odpovede mimo temu som dostala lepsiu znamku).
Bohuzial, zivot nie je fer. Aj taketo sklamania z toho, ako to (ne)funguje, dokazu cloveka posunut vpred. V pracovnom zivote sa s krivdou budes stretavat pravdepodobne tiez. Ak ta to velmi skrie, mozete sa nazbierat viaceri a stazovat sa na neopravnene hodnotenie.

michaela412
23. jan 2024

Joj u nás tiež tak bolo. Čakali sme na chodbe, skúšajúci vyšiel von oznámil, dnes spravíte skúšku len štyria a bolo 🙂 akože ťa chcel viac vystresovať a potom ťa mučil na skúške. Ďalšia mudraňa bola zas veľká folklóristka, tak keď vedela, že si v nejakom súbore nemusela si ani ceknúť a skúšku si mala spravenú 🙂 ja neviem čo si vkuse dokazujú ...

lenicka999
23. jan 2024

To je bohužial život. A to ešte počaj keď začneš pracovať ako sa niektorí budú pchať šéfom do zadku a budú lepšie ohodnotení aj keď robia menej ako ty.

januska12323
23. jan 2024

Príprava na život. Nerieš a správaj sa podľa svojho svedomia.

viestta
23. jan 2024

Skola je priprava na zivot. Tak uz si zazila co v zivote zazijes este vela vela krat.

rosavia
23. jan 2024

Zazila som nieco podobne na maturite. Spoluziacka mala dostat tusim trojku, a nakoniec odisla s jednotkou, ak ma pamat neklame.
Ano, je to nefer, chapem, ze sa Ti to nepaci, ale treba to hodit za hlavu a sustredit sa na seba.

ibatanecnica
23. jan 2024

koľko takýchto situácii ešte zažiješ. Toto je nič oproti tomu, čo ťa môže v živote stretnúť. Sú situácie, ktoré jednoducho neovplyvníš.

jesenzima
23. jan 2024

Život nie je fér ...

17alexis
23. jan 2024

To počkaj, keď budeš mať písomnú skúšku a učiteľ si bez toho, aby tie písomky vôbec videl, urobí kôpky od A po Fx. Vitaj na VŠ. 😉

kukuk29
23. jan 2024

Jaaaasne ze stalo.To je zivot.Cim skor sa s tym naucis zit - tym lepsie pre teba 😉

roja01
23. jan 2024

Ja som bola na skuske z Konstrukcnych cviceni a polozila som pred seba papier vo formate A5. Prof. ma poslal prec, ze na tramvajove listky sa neda urobit priprava na skusku. Nezaujimalo ho co viem.

ivik4
23. jan 2024

Chod sa pravidelne pozerat na skusky do autoskoly a uvidis co je to fer 😃

autor
23. jan 2024

@ivik4 co take sa deje na skuskach v autoskole? Naozaj ma to zaujima.

masinka
23. jan 2024

Nie je to fer,zazila som to aj na SS aj na VS a nie raz. Ale je to priprava na zivot, aj v praci to casto nie je o tom, co vies, ale ako sa dokazes predat.

erikavesela
23. jan 2024

Samozrejme, ze som to zazila a nie jedenkrat...bezne sa stalo, ze vysiel profak na chodbu...a zacal...ti, co nemaju obleky a tie, co maju topanky na podpatku pridu nabuduce, pretoze oblek je to spravne oblecenie na skusku a pre damy...nie sme tu v nocnom klube...takze aspon viete, ako sa mate nabuduce obliect...
Raz sa mi stalo, ze po ceste k stolu, kde som sa mala pripravit na odpoved som dostala 3 otazky, este som nesedela a skusajuci sa ma pyta..viete vsetko...ja som zavahala...ani som si nestihla sadnut a uz som bola vonku s vetou...kolegyna uvidime sa nabuduce

zuzana76
23. jan 2024

nestalo, studovala som pred 30 rokmi na VS, , potom aj pred 10, zdalo sa mi to fer a chodila som vzdy pripravena

lubkovaandrejka
23. jan 2024

Ano,stala sa mi nefer vec, na ktoru si spomeniem aj po 10.rokoch..na VS, anglicka a americka literatura - autori , ich zivot a ich diela. Vytiahla si otazku, cela stastna, ze vsetko viem. A vies co som dostala?? FX! Vraj,ze som to nabiflena... Ja som myslela,ze zle pocujem a tu ucitelku, ako cloveka mam v zuboch dodnes..

lubkovaandrejka
23. jan 2024

A ano, zivot je nefer a vzdy taky bude, neostava nam nic ine, len sa s tym zmierit, lebo ak budeme pocitovat krivdu, ako napr.ja k tej ucitelke, ublizujem akurat tak sebe.. ona si uz na mna ani nespomenie.

mikadooo
23. jan 2024

Je to bežné. Nielen na vš. Život nie je fér. Je dobré, keď sa to naučíš už na VŠ, v realite si potom ušetríš veľa nervov a sebaľútosti. Nerieš ostatných, rieš seba. PS - možno nabudúce treba niekto nechá preliezť s odretými ušami (nie nutne na VŠ), tak potom si to pripomeň, či to bolo fér.

sinusoida
23. jan 2024

Nerieš, venuj sa tomu, aby si ty mala zo seba dobrý pocit...ja som sa poctivo učila na jednu skúšku a aj tak som ju spravila na 3. krát a to ma skúšajúca poriadne zhodila a vysmiala pred ostatnými, čo tam vtedy boli...bola to totálna bezohľadná keava...teraz sa nad tým len pousmejem...a už mi to aj vušumelo z hlavy..tá krivda.

evka_21
24. jan 2024

Spravodlivosť na zemi neexistuje to si pamätaj a bude sa ti žiť ľahšie... a v školstve absolútne nečakaj spravodlivé hodnotenie pretože svetu vládnu sympatie pred vedomosťami 😀 tiež som zažívala túto frustráciu počas SŠ aj VŠ (keď ja som chodila poctivo do školy na prednašky, cvičenia, učila sa a niektorí sa ukázali na prvom cviku a dosť a spravili tu skúšku tak isto ako ja 😂 alebo mi na SŠ vraveli učitelia, že tí čo to flakajú nebudú maturovať a čo sa stalo?? Všetci zmaturovali na prvý termín 🙈 a to ledva prechádzali cez ročník a vymeškaných mali 200+ hodín ).

lexie321
24. jan 2024

Toto som neznášala aj ja. Mala som spolužiačku, čo to stale uhrala, že ona je v strese a ma toho vela a nvm čo a pri tom chodila sa každý týždeň baviť a deň pred skúškami a započatmi mi vypisovala, či jej nepošlem poznámky a čo všetko tam bude ? 😑 Mne mesiac pred štatnicami umrel otec (neurobila som ich) nikomu som to na nos nevešala a neprosila nech na mňa vezmu ohľad a dajú mi titul zadarmo.

maris5
24. jan 2024

potom pride diplomovka, kde pocitas mesiace do noci, pracujes, vyhodnocujes a potom pride spoluziak, ktoremu celu diplomovku napise doktorant a este aj dostane cenu za super diplomovku..

kiwi3
24. jan 2024

ja som spravila bakalarske statnice na druhykrat. nikto zo spoluziakov nechcel verit, ze akurat ja. doteraz neviem, kto boli ti ludia v komisii, nepoznala som ani jedneho. nemala som ani stastie na otazku, pretoze som sa vsetko ucila prilis podrobne a zrovna jednu som si az tak nepozrela, 80% obsahu sa prekryvalo s inymi, tak si hovorim, ze to nejak urcite dam. just som dostala tu a asi mali pocit, ze niekoho musia vyhodit, aby boli kompletni, len preto, ze som nevedela vsetko. citila som sa potom fakt hrozne. na opravne som sa nemala co ucit okrem casti tej jednej otazky. skusajuci, ktorych som uz poznala, zhodnotili, ako som sa dobre naucila a ze teda dostanem b-cko, lebo fx sa neda opravit rovno na a. toto bola velmi velka skuska o neferovosti pre mna.

roberta27
24. jan 2024

Ja som zazila pri statniciach- spoluziacka asi mesiac pred terminom porodu, nevedela ani ceknut, dali jej to za E s oddovodnenim, ze na opravne nebude vediet prist. Ja som sice tiez nevedela na 100% odpoved, mala som uz podpisanu pracovnu zmluvu vo vystudovanom odbore, poberala som motivacne stipendia, diplomovka za A a nepomohlo ani to, ze sa za mna prihovorala moja konzultantka. Dostala som Fx a sla som na opravny termin. Co uz. Spravodlivost nie je.

mclissa
24. jan 2024

Ty sa uc pre seba a neries spoluziacky. Je to nefer a nic s tym neurobis. V zivote je vela veci nefer toto je len taka prkotina.

siska53
24. jan 2024

Zial, zivot nie je fer..
Aj v praci sa da zazit.