Najperspektívnejší odbor na vysokej škole

10. mar 2022

Aký je podľa vás najperspektívnejší odbor na štúdium na VŠ? Okrem IT a medicíny, samozrejme. Lebo niekedy mám pocit, že veľa ľudí tvrdí, že každého je na každú profesiu veľa..

zmrzlinka2021
10. mar 2022

Zaklad je, aby si studovala to, co ta aj bavi a co chces robit a v com chces byt dobra.

Vela odborov je dolezitych, aj socialna praca, ak chces robit v ustave, v socialnom zariadeni... no proste tazku pracu za malo penazi.

Urcite nie vselijake andragogiky, psychologie (len aby bolo), medialne studia atd... a uz vobec nie alzbeta a podobne "zariadenia" - to sa automaticky zivotopisy vyhadzuju 😉

mamina0078
10. mar 2022

co sa týka takmer istého zamestnania tak akadémia ozbrojených sil alebo policajná akadémia ... Inak Veterina, prírodné vedy, jadrová fyzika, zdravotný pracovník (záchranár, sestra), architektúra... vlastne čokoľvek to, ze je veľa ludi neznamená ze je veľa dobrxch ludi a ze pracujú v odbore

kv1et0k
10. mar 2022

@mamina0078 alebo učiteľstvo 😊 nás učiteľov je málo

janickacrazy
10. mar 2022

Myslím, že psychológia/psychiatria bude veľmi užitočný odbor, veľa ľudí potrebuje takúto pomoc.

evkamotka
10. mar 2022

Podla mna aj fyzioterapeut alebo logoped

misisika
10. mar 2022

Čínština

dori2
10. mar 2022

@janickacrazy tiez pozeram ze sa odporuca spcialna praca kde o seba absolventi zakopavaju na urade prace :D v mojom okoli chybaju klinicki psychologovia, co mam kolegov po sr nie sme zdaleka jediny okres lde je to tak ze dostanes termin po 3 mesiacoch :D
na druhej strane- su rozne odnoze psychologie kde sa uplatnit neda, vacsinou na nich koncia ludia co sa nedostanu na klasicku psychologiu.

zuzanockamt
10. mar 2022

@kv1et0k ale len určité aprobácie

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzuliennka1
10. mar 2022

okrem IT a mediciny urcite cudzie jazyky, a podla mna aj psychologia, logopedia. Ale taka logopedia je napr. dost narocna, dostat sa tam je vraj skoro nemozne
ale logopedov je ako safranu, deti, co ich potrebuju, je zas stale viac a viac, keby som sa teraz rozhodovala pre vs, skusila by som prave logopediu

dori2
10. mar 2022

@zuzuliennka1 logopedov je veru desne malo a takmer kazde dieta ich potrebuje

zuzuliennka1
10. mar 2022

@dori2 toto presne

mamina0078
10. mar 2022

@raja95 ja tiež poznám veľa a nie je ich veľa minimálnie nie konských na slovensku takých pre malé zvieratá áno ale pre kone je ich minimum, poznám 2-3 mená (ktorí robia aj RTG, sono, zuby a iné odbornejšie vyšetrenia nie len nejakú vakcináciu, ľahké stavy pri kolike, kašli a iných bežných zdrav. Problémoch) na celom Slovensku a čakačka u nich je aj niekoľko dní-týždňov. To isté na jedinej klinike koní v Košiciach je ich žalostne málo mala som tú česť, že nemal kto operovať...

dori2
10. mar 2022

@zuzuliennka1 napr taky klinicky logoped ma klientelu vzdy 🙂 aj flek

iv007
10. mar 2022

Urcite prirodne vedy ako farmacia,zubny technik ci stavebnictvo ako statik,znalec atd.

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slavomira1980
10. mar 2022

Urcite by som sa vyhybala socialnej praci, verejnej sprave a podobnym blbostiam. A tiez druhotriednym vysokym skolam. Suhlasim s maminou 0078.

amarilka26
10. mar 2022

Zalezi na tom co Ta bavi, cim sa chces zivit, v akej oblasti chces posobit 🙂 je vela dobrych VS, kludne aj STU alebo ekonomicka univerzita.

lejllamt
10. mar 2022

Je to úplne jedno. ,,Perspektívny" odbor ťa vôbec nemusí baviť a možno ho ani neskončíš. Vyber si to, čo máš rada pretože tomu budeš venovať veľa času a samozrejme jazyky sú vždy veľké plus. Ďalšia vec je, že málokto z ľudí čo poznám vrátane spolužiakov z VŠ pracujú v odbore ktorý vyštudovali. Nikdy nevieš kam ťa to nakoniec zaveje.

1ryba
10. mar 2022

Strojarina, elektrotechnika, chémia, všetky neobľubené odbory, kde je matika, fyzika, chémia.

ivka225
10. mar 2022

Toto je otazka typu "ktora farba je najkrajsia?"

janne318
11. mar 2022

Dopravný pilot. Odhliadnuc od pandemickej krízy, pilotov bolo a vždy aj bude málo. Je to ale náročné a aj finančne nákladné štúdium.

mirka9731
Odpoveď bola odstránená
Zobraz