Nadštandardné štúdium - skúsenosti

30. okt 2023

Ahojte, trošku mám v tomto chaos. Je tu niekto kto s týmto mal skúsenosť? Ide o to že som chodila minulý rok na vysokú školu ktorá ma prestala baviť a našla som si druhú, ktorá ma baví. Bola som v prvom ročníku a nechala som sa vylúčiť. Znamenal to teda, že na tejto aktuálnej si budem 3 ročník platiť školné? Alebo ako to vlastne je. Niekde som čítala, že keď sa jedná o vylúčenie tak sa na školné ohľad neberie, ale nedokážem nájsť nejaké dodatočné informácie. Na stránke školy je len napísaná Šuba školného za nadštandard a nič viac k tomu, že koho sa to týka a pod. Budem Vám vďačná😇síce to riešim ešte skoro keďže som nanovo prváčka ale lepšie skoro ako neskoro😅

lindous
30. okt 2023

Áno, budeš platiť školné v 3. ročníku, pretože prekročíš štandardnú dĺžku štúdia… je jedno či si tam bola mesiac alebo celý rok, či si ukončila alebo ťa vylúčili, štát ti hradí iba 3 roky Bc. (4 v konverznom programe) a 2 roky Mgr./Ing…. môžeš pozrieť ešte študijný poriadok, u nás sa dá z rôznych dôvodov požiadať o zníženie resp. úplne odpustenie školného, napr. za výborný prospech alebo kvôli sociálnej situácii, takže možno aj u vás bude takáto možnosť 😊

autor
30. okt 2023

@lindous ďakujem mooc😇