Nadštandardná dĺžka štúdia

22. apr 2024

Dobrý deň,
Je tu niekto, kto mi vie povedať, ako to funguje na externom bakalárskom stipni štúdia - absolvovala som 4 roky štandardnej dĺžky bakalárskeho štúdia. Kvôli zdravotným komplikáciám som požiadala o prekročenie štandardnej dĺžky štúdia o 1 rok, čo bolo spoplatnené. Vyzerá to však tak, že tenro rok sa k bc štátniciam nedostanem opäť v dosledku niekolko mesačných pobytov v nemocnici a striedavo doma (ide o psych. problémy, ktoré mi zťažujú prípravu a nedokážem sa sústrediť).
Je možné absolvovať štátnice aj o rok alebo to už nie je možné nakoľko som už jeden rok prekročila?
Chystám sa zavolať najbližšie na študijné avšak budem rada ak mi vie zatiaľ poradiť niekto, kto sa v tom vyzná prípadne má podobnú skúsenosť.

egonsk
22. apr 2024

ked som si ja robil skolu, tak rozdiel bol iba v tom, ze ak studium trvalo dlhsie, musel si uz platit a tusim do 2 alebo 3 rokov sa malo dokoncit statnice.

kika86
22. apr 2024

Tiež som chodila dlhšie do školy. Vtedy bolo potrebné skončiť školu do 2 rokov ( štandardná dĺžka štúdia + 2 roky) a samozrejme si to zaplatiť.