Dobrý deň, chcela by som ísť študovať medicínu, no čo po medicíne? Musím ísť robiť špecializáciu alebo sa budem dokázať zamestnať aj bez toho? Chcela by som byť všeobecný lekár
Tak asi by som.najskor chcela pracovať v nemocnici a až potom neskôr vlastnú ambulanciu
@nela0209 Áno, bez atestacie to nejde. To potrvá niekoľko rokov a záverom zložís skúšky. Môžeš časť atestacie skladať aj v nemocnici, napríklad na interne. Môj švagor je všeobecný lekár a do ambulancie prijal mladého absolventa, ktorý sa popri ňom učí, švagor mu vypláca normálne plat a kraj Hradec Kralove vraj ešte dáva takýmto mladým doktorom nejakú dotáciu
Medicína je celoživotné vzdelávanie, knihy, semináre. Vývoj v medicíne ide rýchlo dopredu stále sa vyvíjajú nové lieky, prístroje, liečebné metódy. Ak chceš byť raz dobrým lekárom treba si uvedomiť že učiť sa budeš až do konca života. 6 rokov škola 4 roky atestácie a celoživotné vzdelávanie. Držím ti palce nech ti to výjde
@nela0209 po medicíne sa zamestnáš na akomkoľvek oddelení v nemocnici, musíš pracovať 5 rokov a tak atestáciu môžeš aj na všeobecne lekárka ale musíš si potom prejsť jednotlivými oddeleniami aby si mala skúsenosti zo všade všetko budes riešiť za pochodu prvý rok sa budes len zabiehať, najčastejšie skončia na čerství lekári na chirurgii are je to záťaž hlavne pre ženy pretože je tam veľa nového nočné služby atd ale ak chceš byt lekárka a pomáhať ľuďom tak to dáš🙂
@nela0209 áno, musíš má špecializáciu, píšeš, že chces byť všeobecný lekár, špecializácia trvá myslím len 3 roky, nejaký čas robis koliecka po nemocnici, interna, chira ,neviem čo ešte, a potom si v ambulancii praktického lekára.potom urobíš atestacnu skúšku a hotovo.mozes pracovať samostatne.
Ak máš ešte nejaké otázky o medine kľudne napíš.ja robím na ARE.
Ak už budeš v štádiu,že tú atestáciu máš,tak môžeš mať problém s tou amb....nová sa zriaďuje ťažko,lebo poisťovne nechcú uzatvárať viac zmlúv s lekármi ako majú,hlavne ak by to mala byť amb. v dobrej lokalite a nie kdesi v zapadákove...alebo ju odkúpiš od dákeho dôchodcu a na to treba kapitál.....ale nevzdávaj sa,vyštuduj a uvidí sa.Po škole odporúčam nastúpiť na interné odd.
Tak snáď musíš urobiť aspoň 1. atestáciu. A to chceš mať akože vlastnú ambulanciu? Alebo akú máš predstavu.