Ahojte vie mi niekto poradiť, či potrebujem vedieť hrať na nejakom hudobnom nástroji na štúdium Špecky? Chystám sa na externú formu štúdia a nie som si tým istá....Ďakujem 🙂
je tam hudobny nastroj, v ramci predmetu specialnu hudobna vychova sa uci hrat na flaute ale iba total zaklady, treba zvladnut stupnicu a zahrat 1 piesen (lubovolnu) mali sme len 1 blok v skole a potom rovno skusku o par mesiacov, vsetci to v pohode zvladli hoci sa zacali ucit tyzden pred skuskou
Chodila som na špecku, mali sme hodiny klavíra alebo gitary - podľa výberu. Predtým som na žiadny nástroj nehrala. Naučila som sa základy, aj zopár detských piesní obojručne. Reálne v praxi som nástroj nikdy nevyužila, hrávame skôr na Orffových nástrojoch. Ale zas kolegyňa hráva na klavír a druhá na akordrón 😉 Aktuálne podmienky zistíš na študijnom.
no moja znama sa kvoli tomu musela pocas VS prihlasit na ZUŠ, lebo musela vediet hrat na klaviri
ja som prave ukoncila bc. a dcera 1r. (v tom mali hud. nastroj) takze ak sa jedna o UK v Ba tak info je aktualne netreba sa ucit hrat naucis sa v skole
U nás na UKF sme nemali tak som celkom prekvapená že inde na vs majú.
@ninusa221 ani nevies ako si ma potesila, idem od septembra studovat a mam absolutny hudobny hluch 🤣
Mám skončenú špeciálnu v Prešove, diaľkové štúdium. Súčasťou prijímačiek bol aj nástroj. Počas štúdia sme mali asi tri roky klavír. Skúšky boli z hudobnej teórie a hry na nástroji.
@kacena4 ahoj, prosím, a ako je to so spevom? V informačnom liste predmetu základy hudobnej výchovy hneď v 1.semestri má byť skúška zo spevu a hry na flaute. Neviem spievať natoľko, aby som si vedela predstaviť pred niekým spievať. Zvažujem, či mám nastúpiť a toto je pre mňa dosť dôležité vedieť, či sa to dá zvládnuť bez schopnosti spievať. Ďakujem.
@tatianastt neviem ako je to teraz, no my sme museli intonovať podľa nôt a tiež podľa klavíra - zaspievať zahrané tóny. Ako gymnazistka som nemala šajn, chodila som na doučovanie. Celkom by ma zaujímalo, na čo to bolo dobré. Ako píšem vyššie, som už roky v praxi a nikdy som to nevyužila 🤷🏻♀️
@tatianastt ta som teda antitalent na spev a dala som to. učili sme sa jednoduche piesne (1) z ucebnic pre specialne skoly a nezaslievala som to cisto ale v pohode. viac nas spevom netrapili len ten 1 semester
@lillka333 nie tam nieje hudobný nástroj iba na predškolskej alebo na strednej pedagogickej odbor učiteľstvo mš a vychovavatelstvo.