Musím ovládať nejaký hudobný nástroj na štúdium špeciálnej pedagogiky?

lillka333
24. júl 2023

Ahojte vie mi niekto poradiť, či potrebujem vedieť hrať na nejakom hudobnom nástroji na štúdium Špecky? Chystám sa na externú formu štúdia a nie som si tým istá....Ďakujem 🙂

ninusa221
24. júl 2023

@lillka333 nie tam nieje hudobný nástroj iba na predškolskej alebo na strednej pedagogickej odbor učiteľstvo mš a vychovavatelstvo.

kacena4
24. júl 2023

je tam hudobny nastroj, v ramci predmetu specialnu hudobna vychova sa uci hrat na flaute ale iba total zaklady, treba zvladnut stupnicu a zahrat 1 piesen (lubovolnu) mali sme len 1 blok v skole a potom rovno skusku o par mesiacov, vsetci to v pohode zvladli hoci sa zacali ucit tyzden pred skuskou

nikaeli
24. júl 2023

Chodila som na špecku, mali sme hodiny klavíra alebo gitary - podľa výberu. Predtým som na žiadny nástroj nehrala. Naučila som sa základy, aj zopár detských piesní obojručne. Reálne v praxi som nástroj nikdy nevyužila, hrávame skôr na Orffových nástrojoch. Ale zas kolegyňa hráva na klavír a druhá na akordrón 😉 Aktuálne podmienky zistíš na študijnom.

bebebi
24. júl 2023

no moja znama sa kvoli tomu musela pocas VS prihlasit na ZUŠ, lebo musela vediet hrat na klaviri

kacena4
24. júl 2023

ja som prave ukoncila bc. a dcera 1r. (v tom mali hud. nastroj) takze ak sa jedna o UK v Ba tak info je aktualne netreba sa ucit hrat naucis sa v skole

ninusa221
24. júl 2023

U nás na UKF sme nemali tak som celkom prekvapená že inde na vs majú.

kaktusik007
25. júl 2023

@ninusa221 ani nevies ako si ma potesila, idem od septembra studovat a mam absolutny hudobny hluch 🤣

jankazus
25. júl 2023

Mám skončenú špeciálnu v Prešove, diaľkové štúdium. Súčasťou prijímačiek bol aj nástroj. Počas štúdia sme mali asi tri roky klavír. Skúšky boli z hudobnej teórie a hry na nástroji.

bubinkaaa
14. jún 2024

@jankazus veď na Bc.beru bez príjim.skusky

tatianastt
6. aug 2024

@kacena4 ahoj, prosím, a ako je to so spevom? V informačnom liste predmetu základy hudobnej výchovy hneď v 1.semestri má byť skúška zo spevu a hry na flaute. Neviem spievať natoľko, aby som si vedela predstaviť pred niekým spievať. Zvažujem, či mám nastúpiť a toto je pre mňa dosť dôležité vedieť, či sa to dá zvládnuť bez schopnosti spievať. Ďakujem.

nikaeli
6. aug 2024

@tatianastt neviem ako je to teraz, no my sme museli intonovať podľa nôt a tiež podľa klavíra - zaspievať zahrané tóny. Ako gymnazistka som nemala šajn, chodila som na doučovanie. Celkom by ma zaujímalo, na čo to bolo dobré. Ako píšem vyššie, som už roky v praxi a nikdy som to nevyužila 🤷🏻‍♀️

kacena4
6. aug 2024

@tatianastt ta som teda antitalent na spev a dala som to. učili sme sa jednoduche piesne (1) z ucebnic pre specialne skoly a nezaslievala som to cisto ale v pohode. viac nas spevom netrapili len ten 1 semester