Môžem v 33. rokoch študovať na strednej škole?

viktoria03
8. jan 2021

Ahojte, asi to je blbá otázka...ale je možné si urobiť aj vo veku 33 rokov strednú školu? Normálne od prvého ročníka?

ninusa221
8. jan 2021

Podla mna ano🙈len ak ta zoberu by som to riesila individuálnym plánom napriklad na našej škole mal chalan 21 ked ja som bola 3 a on nastúpil 😇

caroline_
8. jan 2021

jasne, ja mam 23 a robim si teraz strednu, resp maturitu, ked chces napisem ti sem viac info

tncka
8. jan 2021

@viktoria03 asi je to blba reakcia,ale co si robila doteraz?

viktoria03
autor
8. jan 2021

@ninusa221
@caroline_ ďakujem vám 😊 presne to som chcela počuť /čítať 🙂a áno poprosím viac info

viktoria03
autor
8. jan 2021

@tncka chcem aj inú školu.... A nie zbuchany kurz za xy€....

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ninusa221
8. jan 2021

@viktoria03 ak maš maturu tak keby ides na pomaturitne 2 roky?

tncka
8. jan 2021

@viktoria03 nepises konkretne co,vs by to nevyriesila lepsie?

viktoria03
autor
8. jan 2021

@taskataska
@ninusa221
@tncka vyucena som cukrarka... Lenže baví ma niečo úplne iné... A chcem si urobiť na to školu a nie kurz

ninusa221
8. jan 2021

@viktoria03 a nadstavba na iny odbor na tej skole?

viktoria03
autor
8. jan 2021

@ninusa221 to pochybujem že sa dá..... Pred pár rokmi som chcela a švagriná mi povedala že sa to nedá (možno klamala) ak to funguje aj to by som brala

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
caroline_
8. jan 2021

Takže más vyucny list ale maturitu nie? A chces teda mauritu, kvoli papieru , spravne chapem? :D

caroline_
8. jan 2021

ja mam ukoncene tri roky SŠ, bol to stvor rocny odbor no rok pred maturitou som odisla, takze mam plne ukoncene tri roky, a dokoncujem si maturitu na ss formou distancneho vzdelavania, je to odbor skola podnikania ale co som pozerala skoly co ponukaju moznost dorobenia si maturity tak vsetky boli s tymto zameranim,kto ma ukoncene dva a menej rokov tak chodi na 4 , a kto tri, teda ak sa nemylim, chodi dva roky ako ja

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gbgb
9. jan 2021

@viktoria03 zavolaj do skoly, kde by si chcela studovat ako by sa dalo. Na hubu Ti nestrelia, tak sa neboj. 😉 Svagrina/nesvagrina ..

drzaopica
9. jan 2021

@taskataska vacsinou sa to studuje na potravinarskej skole s maturitou len tu tazko radit, ked z ludi to ide ako z chlpatej deky🙂
@viktoria03 napis viac...

ibrunova
9. jan 2021

Denné štúdium 4 ročné s 15 ročnými deťmi pochybujem. Hľadaj nadstavby, nemusíš v tom odbore, v ktorom máš výučný list, väčšinou sú dvojročné a končia maturitou, u nás sú napr. na zdravotnej, hotelovej apod.

julia2018
9. jan 2021

Mala som spolužiačku na strednej, ona bola cukrarka, s maturitou a normálne s nami študovala od prvého ročníka celu strednú, my sme mali 15-16, ona 20. Ďalšia známa mala gymnázium a chcela byt fotografkou, tak šla na strednú umeleckú a normálne chodila, ale len na praktické predmety a urobila si maturitu z odborných predmetov. Môj svokor, stredoškolsky učiteľ si robil výučný list aby mohol učiť odborne predmety.. takze stredne školy mozes mat i štyri, keď ťa prijmu. Optimálne by pre teba bolo externe štúdium. Niekedy sa to volalo večerná škola. Babka si tak robila matrutitu ako účtovnícka. Čiže len volaj a zisťuj na čom sa dá dohodnúť v konkrétnom odbore, ktorý chceš študovať

daisylucky
9. jan 2021

Dá sa, aj externe, kamarátka si tak robila strednú pedagogickú s maturitou, lebo chce byť učiteľka v škôlke. Predtým mala obchodnú akadémiu.

eva56
9. jan 2021

@viktoria03 základ je, či máš maturitu. Ak máš maturitu v odbore cukrár, môžeš si dorobiť maturitu v akomkoľvek odbore, pričom budeš študovať len odborné predmety. Aj maturitu budeš robiť len z nich (teda teoretickú časť odbornej zložky a praktickú časť odbornej zložky). Cuzdí jazyk a slovenčinu už nebudeš musieť nanovo. Študovať budeš podľa podmienok školy, niekde dva, niekde tri roky.
Ak máš len odbor cukrár ukončený výučným listom, musíš študovať všetky predmety maturitného odboru. A maturovať aj z cudzieho jazyka a slovenčiny. Takéto štúdium trvá opäť od podmienok v škole, niekde tri, niekde štyri roky.

anu_94
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
3010
27. nov 2021

@caroline_ prosím vieš mi dat bližšie informácie? 🙏

anielik285
8. feb 2022

@caroline_ ahojky mozem poprosiť viac info... Ďakujem

sabca2424
1. feb 2023

@caroline_ Dobrý deň mohla by som aj ja spravu na koľko tiež sa chystám si urobiť strednú na staré kolená som sa povie 😁 a neviem aký je postup pritom ďakujem pekne