Ahojte, asi to je blbá otázka...ale je možné si urobiť aj vo veku 33 rokov strednú školu? Normálne od prvého ročníka?
jasne, ja mam 23 a robim si teraz strednu, resp maturitu, ked chces napisem ti sem viac info
@viktoria03 asi je to blba reakcia,ale co si robila doteraz?
@tncka chcem aj inú školu.... A nie zbuchany kurz za xy€....
@viktoria03 ak maš maturu tak keby ides na pomaturitne 2 roky?
@viktoria03 nepises konkretne co,vs by to nevyriesila lepsie?
@taskataska
@ninusa221
@tncka vyucena som cukrarka... Lenže baví ma niečo úplne iné... A chcem si urobiť na to školu a nie kurz
@viktoria03 a nadstavba na iny odbor na tej skole?
@ninusa221 to pochybujem že sa dá..... Pred pár rokmi som chcela a švagriná mi povedala že sa to nedá (možno klamala) ak to funguje aj to by som brala
Takže más vyucny list ale maturitu nie? A chces teda mauritu, kvoli papieru , spravne chapem? :D
ja mam ukoncene tri roky SŠ, bol to stvor rocny odbor no rok pred maturitou som odisla, takze mam plne ukoncene tri roky, a dokoncujem si maturitu na ss formou distancneho vzdelavania, je to odbor skola podnikania ale co som pozerala skoly co ponukaju moznost dorobenia si maturity tak vsetky boli s tymto zameranim,kto ma ukoncene dva a menej rokov tak chodi na 4 , a kto tri, teda ak sa nemylim, chodi dva roky ako ja
@viktoria03 zavolaj do skoly, kde by si chcela studovat ako by sa dalo. Na hubu Ti nestrelia, tak sa neboj. 😉 Svagrina/nesvagrina ..
@taskataska vacsinou sa to studuje na potravinarskej skole s maturitou len tu tazko radit, ked z ludi to ide ako z chlpatej deky🙂
@viktoria03 napis viac...
Denné štúdium 4 ročné s 15 ročnými deťmi pochybujem. Hľadaj nadstavby, nemusíš v tom odbore, v ktorom máš výučný list, väčšinou sú dvojročné a končia maturitou, u nás sú napr. na zdravotnej, hotelovej apod.
Mala som spolužiačku na strednej, ona bola cukrarka, s maturitou a normálne s nami študovala od prvého ročníka celu strednú, my sme mali 15-16, ona 20. Ďalšia známa mala gymnázium a chcela byt fotografkou, tak šla na strednú umeleckú a normálne chodila, ale len na praktické predmety a urobila si maturitu z odborných predmetov. Môj svokor, stredoškolsky učiteľ si robil výučný list aby mohol učiť odborne predmety.. takze stredne školy mozes mat i štyri, keď ťa prijmu. Optimálne by pre teba bolo externe štúdium. Niekedy sa to volalo večerná škola. Babka si tak robila matrutitu ako účtovnícka. Čiže len volaj a zisťuj na čom sa dá dohodnúť v konkrétnom odbore, ktorý chceš študovať
Dá sa, aj externe, kamarátka si tak robila strednú pedagogickú s maturitou, lebo chce byť učiteľka v škôlke. Predtým mala obchodnú akadémiu.
@viktoria03 základ je, či máš maturitu. Ak máš maturitu v odbore cukrár, môžeš si dorobiť maturitu v akomkoľvek odbore, pričom budeš študovať len odborné predmety. Aj maturitu budeš robiť len z nich (teda teoretickú časť odbornej zložky a praktickú časť odbornej zložky). Cuzdí jazyk a slovenčinu už nebudeš musieť nanovo. Študovať budeš podľa podmienok školy, niekde dva, niekde tri roky.
Ak máš len odbor cukrár ukončený výučným listom, musíš študovať všetky predmety maturitného odboru. A maturovať aj z cudzieho jazyka a slovenčiny. Takéto štúdium trvá opäť od podmienok v škole, niekde tri, niekde štyri roky.
@caroline_ ahojky mozem poprosiť viac info... Ďakujem
Podla mna ano🙈len ak ta zoberu by som to riesila individuálnym plánom napriklad na našej škole mal chalan 21 ked ja som bola 3 a on nastúpil 😇