Môžem študovať farmáciu, keď mám invalidný dôchodok na ťažkú depresiu?

17. dec 2024

Mozem studovat farmaciu ked mam invalidny dochodok na tazku depresiu plus mam 30 rokov ? Mozem to ist studovat a pracovat potom v lekqrni aj s mojou diagnozou ?

janka2501
17. dec 2024

To va odpovie vas dr,lebo na prihlasku treba potvrdenie od dr

colsami
17. dec 2024

Neviem z coho mas tazke depresie, ale asi vies, ze je to velmi narocne studium aj na psychiku...

melanta
17. dec 2024

Vek nie je prekážkou, študujú aj oveľa starší ľudia. Poraď sa s tvojim psychiatrom. Ako je písané vyššie, je to náročné štúdium, on posúdi, či tvoja depresia je taká, že ju nebude zhoršovať prípadný stres z prednášok a skúšok, písomných prác a pod.

zalka
17. dec 2024

Známa mala na farmácii spolužiačku, ta skončila s červeným diplomom a po promócií sa zosypala psychicky. Naozaj je to veľmi ťažká škola.

zefyra
17. dec 2024

Ja som s ťažkou depresiou nedala ani štúdium sanitárky. Ak máš skutočne ťažkú depresiu tak pochybujem že to dáš.

taktotedanie
17. dec 2024

Nie
Jednak extremne tazke studium, bezny clovek bez psychickych problemov to nemusi zvladat toboz s tvojimi diagnozami
Pracujes s roznymi latkami aj omamnymi a navykovymi
Nepracujes len 8hod ale dlhsie
Uz si tu viackrat pisala, najdi si ine zameranie zbudni na zdravotnictvo ako take a taktiez pedagogiku ( s detmi toez pracovat nemozes)

taktotedanie
17. dec 2024

@melanta uz tu autorka opakovane pisala, psychiatricka jej nechce dat potvrdenie ze moze ist vobec na nejaku vysoku skolu
Autorka si neda poradit

taktotedanie
17. dec 2024

@janka2501 opakovane autorka pisala, psychiatricka jej nechce vystavit potvrdenie na ziadne vysokoskolske studium ( a asi vie preco a ma na to zjavne dovod)

janka2501
18. dec 2024

@taktotedanie mne to netreba pisat,ja som jej odpisala,nech sa poradi s dr

mell27
18. dec 2024

Ja mám vyštudovanú farmáciu a škola mi dala po psychickej stránke poriadne zabrať a to som nemala žiadne zdravotné ťažkosti. Mala som viacerých spolužiakov, ktorí sa stali závislí na liekoch na upokojenie, niektoré spolužiačky pribrali / schudli počas školy aj 20 kíl...viem, že ľudia nás, žiaľ,vnímajú len ako predavačov, ktorí rozdávajú krabičky s lentilkami, ale realita je úplne iná. Nehovoriac o tom, že študovať musíš celý život,ak chceš pracovať ako farmaceut... Ja sa učím v podstate stále keď sa dá... Aj cestou do práce v buse. 😃

belasy_motylik
18. dec 2024

Nie.

taktotedanie
18. dec 2024

@janka2501 opakovane to riesila, opakovane zaklda tieto pridpevky