Môžem si spraviť doktorát z logopédie?

30. jan 2023

Ahojte, chcem sa spýtať, Bc. mám špeciálnu pedagógiku, Mgr. si robím tiež tento odbor.
Môžem si spraviť doktorát z logopédie?
Logopédiu som nemohla študovať Bc/Mgr keďže viem študovať len externe.

kacena4
30. jan 2023

no to je otazka na vedenie skoly, ale za mna nie, neviem ci je moznost "rozdielovych" skusok vsetko by ti mali povedat v skole

zuzana76
30. jan 2023

myslim si, ze nie, logopedia je uplne iny odbor, velmi tazky, medicinske predmety, teda ak sa bavime o klinickej logopedii, pri skolskej nie som si ista, ale to nebudes moct vykonavat logopeda, ale mozes ucit na specialnej skole / teda v ramci specialnej pedagogiky budes moct mat skolsku logopediu na skolach zameranych pre deti s poruchami reci, ako dysfazia, , elektivny mutizmus, afazia, teda robit s nimi cviky v zavislosti od diagnozy, ale len v ramci vyucovania na skole/

zuzana76
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kacena4
30. jan 2023

@zuzana76 na skolskeho logopeda netreba doktorat staci statnica z logo v ramci specped

zuzana76
30. jan 2023

@kacena4 no veď, ale so špeciálnou pedagogikou si nemôže podľa mňa urobiť doktorát z logo, veď tie predmety sa tam vôbec nezhodujú, okrem toho, špeciálna veľa krát berú bez prijímačiek, logo berú okolo 20 študentov z celého Slovenska , da sa studovat len v Ba

zuzana76
30. jan 2023

@kacena4 myslela som zameranie špeciálnej pedagogiky na školskú logopediu , to môže , ale nemôže pracovať ako klinicky logoped

zuzana76
30. jan 2023
zuzana76
30. jan 2023

Tu je zoznam predmetov štúdia logopedie , to sa so špeciálnou pedagogikou nezhoduje

zuzana76
30. jan 2023

Logopedia je sčasti medicínsky odbor a sčasti pedagogicky a preto sa nedá studovat diaľkovo

lienka.7
30. jan 2023

Nie. Odpoved preco nižšie. Staci si prečítať info o podmienkach prijatia