Môžem si ešte dokončiť strednú školu?

5. mar 2021

Ahojte chcela by som sa poradiť s niekým kto a tym ma skusenost chodila som na strednu 2roky kedze som potom otehotnela tak som zobrala výstup môžem si dorobiť ten rok ci uz nie dakujem za každú radu

maximilie
5. mar 2021

Urcite ano. Skvele rozhodnutie! Držím prsty. Normálne dvihni telefón a zavolaj do školy hned v pondelok 👍👏👏👏

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
5. mar 2021

Volala som vraj teraz urcite nie mam skusit neskôr lenze ja sa toho bojim ze uz budem mat v októbri 25 ze ci ma potom ešte zoberú , uz keby nebolo tej korony mohla som chodiť externé

meluela
5. mar 2021

V BA je aj skola kde sa da teraz mat online externe studium, za 2r mas maturitu. Neviem ci je to nejako obmedzene vekom, predpokladam ze nie.

autor
5. mar 2021

Hm BA to je pre mna dost daleko som z okresu Gelnica ,a ja som chodila na Hostinsky nebol to dobrý vyber ale aspon ,a ja by som bola rada keby som si aspon tu dorobila

meluela
5. mar 2021

tak urcite je lepsie mat skolu blizsie kebyze treba nieco vybavovat, ale toto podla popisu tam netreba chodit velmi osobne: https://www.ipgymnazium.sk/sukromne-gymnazium/e...

autor
5. mar 2021

@meluela gymnázium tak to asi ťažko ja som chodila na hostinsky, hostinska ako kuchár čašník neviem co mám robiť čí počkať ako my povedali alebo premarnim šancu 😑😑

meluela
5. mar 2021

Myslim ze tam maju aj obchodnu akademiu. V kazdom pripade drzim palce 🍀

autor
6. mar 2021

@meluela ďakujem ,ale myslíte ze by som mohla ísť na obchodnú akadémiu a to budem musieť chodiť odznova , a co nejaký kurz keby som si sprnejaký co myslíte premýšľať na kurz alebo radšej tu školu dokončiť

basska_b
6. mar 2021

Podľa mňa je jedno, či budeš mať 25. Prístup k vzdelaniu nie je obmedzený vekom. Je pravda, že na vysokej škole sa štúdium po 25 spoplatnuje, ale tak hádam to tak nie je v prípade strednej. Neviem, treba zistiť

autor
7. mar 2021

@basska_b ja by som len chcela vedieť ze keď som chodila na kuchár , čašník ci môžem ísť na obchodnú ale to by som musela potom od začiatku 3 roky? Nechápem tomu , a keby ze idem na ten odbor kde som chodila tak len rok lebo tie 2 roky mam vychodene

kvetinka75
7. mar 2021

Predppkladam ze asinod zaciatku kedze.ide o uplne iny odbor.

kvetinka75
7. mar 2021

A obchodna je 4 roky

mattkapd
7. mar 2021

Mne sa nedalo dokončiť školu z môjho odboru im vraj nesedia žiadne čísla z ktorých by som si mohla spraviť nadstavbu. . Musela by som ísť od začiatku.. Tak som už nešla..

23lenka
7. mar 2021

Ja som chodila na kuchár / čašník do 19 rokov . Odišla som do zahraničia a ptm ako som sa vrátila som chcela školu dokončiť. Ale pokračovať sa už nedalo tak som šla na obchodnú akadémiu extérne a nemusela som 4 roky chodiť nakoľko som mala aspoň výučný list. Chodila som3 roky.. a už mám maturitu hotovú. A už študujem aj na výške 1.ročník.

kvetinka75
8. mar 2021

@mattkapd ked si chced robit nadstavbu musis mat uz nejaku skolu ukoncenu. Bud bez maturity a dorobis si.maturitu alebo uz mas maturitu a robit si inu strednu skolu.

mattkapd
8. mar 2021

@kvetinka75 ja som skončila školu s výučný listom bola som na nadstavbe rok ale vzhľadom k tomu ze sa z nášho odboru nadstavba neotvorila tato ma riadne nebavila.. Neskôr som si chcela dať teda nadstavbu externú kamarátkam sa to dalo mne kvôli môjmu odboru nie