Prosim vas neviete mi poradit či sa na prvu skusku ( prvy pokus) mozem prihlásiť aj ked je to prvy opravný termin?
zalezi na skusajucom, niekto dovoli, niekto nie...
Presne tak, záleží na skúšajúcom. Zrejme v tejto situácii, ktorá je, nebude chcieť vypísať milión termínov. U nás väčšinou keď to už bol prvý opravný a niekto na neho išiel ako na svoj prvý, tak učiteľ nemal samozrejme nič proti, ale akože počítalo sa s tým, že na 1-2 pokusy to da. Ale pokiaľ to nie je predmet, ktorý je známy tým, že sa vyhadzuje, tak proste nemusíš mať nastavenie že "prídem o jeden termín" - ja som nikdy takto nerozmýšľala. Každú skúšku som tam prišla spraviť. Za celé štúdium som musela skúšku opakovať jeden jediný krát
@ninusa221 U nas sa dalo. Vypisali sa terminy a mala si 3 pokusy. Pokojne sa dalo prist prvykrat ma 2. opravny - ale dalsie pokusy si uz nemala.
A vacsina to ani nerozlisovala na riadne a opravne. Vypisali 6 terminov a bodka. Cize ked si isla na 4. v poradi, tak tam boli studenti, pre ktorych to bol prvy riadny termin, taki co to mali ako 1. opravni a aj taku, co tam uz boli tretikrat.
Zisti si na svojej skole, katedre, u skusajuceho ako to funguje u vas.
Normalne sa prihlas na ten prvy opravny, to neznamena ze tam nemozes ist,,, on to tak len pomenoval, ak by si to nedala a ani potom dalsi termin, urcite este vypise 3.ti
Kúpte si bluetooth mikrosluchátko (bluetooth spy earpiece), naučte sa spolupracovať a pomôžte si na nezvládnuteľných skúškach navzájom :D
@ninusa221 ak bol vypísaný riadny termin a ty si sa nezúčastnila ani si neospravedlnila svoju neúčasť ,tak sa zväčša ráta, že ti prepadol a ideš na 1.opravný (ono to všetko závisí od vyučujúceho a ako si to dokáže zmanezovat a aké info Vám poskytne, koľko riadnych termínov výpise atd.).
@ninusa221 Aha tak, no hovorim, ze treba si zistit na prislusnej katedre alebo u skusajuceho. U nas nebol problem, mala si pravo mat 3 pokusy, vopred boli znamena vsetky terminy (nic sa dodatocne nevypisovalo), takze kazdy si vedel zariadit veci tak aby tie 3 pokusy mal ak chcel.
Neviem ako presne funguju u vas.
@ninusa221 No ja neviem. U nas boli vsetky terminy spristupnene od zaciatku aby sme sa vedeli zariadit a rozplanovat si vsetky predmety.
Ale tolko tu nad tym filozofujeme, staci jeden telefonat na katedru alebo napisat mail a mas jednoznacnu odpoved ;) my mozeme mat vsetky uplne inu skusenost a to neznamena, ze to takto bude u teba.
@fokuska tak zo zákona by mala mať nárok na 3termíny (poprípade 2na STU a pod.) , ak to mala takto natesno tak určite by sa dalo dohodnúť, aby vypísali ďalší termín,, ako niekedy sa stane že nechcú vypísať další, samozrejme to uz sa dá vyriešiť s vedením a zrazu dalsi termín vypíšu 😀 ... Ale verím že autorka to dá hneď na prvý pokus, takže nebude ani treba ❤️
@jartemis No ved ma narok na 3 terminy. Nemyslim si, ze by vyucujuci vypisal len 1 riadny termin a za tym 3 opravne.
U nas ako pisem vypisali zvycajne 6 - a kazdy mal narok na 3, ale kto prve terminy odignoroval a prisiel az na ten 5ty v poradi a neurobil a na 6tom poslednom neurobil, tak kvoli nemu nikto nevypisoval dalsi termin aby mal narok na 3. Kedze ta moznost tu bola, len to student nevyuzil.
Takze zalezi na tom kolko riadnych terminov bolo k dispozicii predtym a preco autorke ziadny nevyhovoval.
Ale ano, stalo sa nam raz este v prvom rocniku ked neboli katedry medzi sebou skoordinovane, ze vypisali vsetky terminy rovnako (kazdy pondelok o 9tej) - dali sme vediet veducim katedry a jedna z nich termin posunula (na kazdu stredu o 9tej), takze sme mohli ist v pondelok na jendu skusku a v stredu na druhu.
no ja neviem.. natesno.. u nas bezne boli 2-3 skusky v jeden den :DDD
Vacsinou nie, ty ides prvykrat a nie na opravny