Dobrý deň, študujem na VŠ a som prváčka, mám zdravotnícky odbor a máme teda aj povinnú prax. Tú by som mala mať na konci júla do polky augusta, avšak vyskytli sa mi určite rodinné problémy kvôli ktorým nie som schopná nastúpiť na prax tento školský rok. Neviete náhodou či budem prax prenášať do ďalšieho školského roka alebo ako? Lebo prax máme aj v druhom ročníku, takže mala by som vtedy dvakrát prax? Zo študijného oddelenia mi zatiaľ nikto neodpovedal, tak preto sa chcem opýtať tu, či niekto náhodou nevie čo ďalej. Za odpovede ďakujem.
Síce nie som zo zdravotníckeho odboru, ale u nás to bolo s praxou tak, že bola prerekvizitou zápisu nejakých ďalších predmetov (pr. ďalšej praxe), takže áno - prax z prvého sa dala preniesť do druhého, ale automaticky to znamenalo preniesť si predmety, pre ktoré bola prerekvizitou do tretieho atď, až sa to nabalilo až na medziročník... Ak máš na to naozaj vážny dôvod, tak by som komunikovala priamo s vyučujúcimi, väčšinou sa dá všetko nejak rozumne vyriešiť, keď človek komunikuje, prejaví snahu a je slušný 😊
Tak to treba uviest konkretnu skolu a odbor, vsade je to inak. U nas sa to napriklad neda, prax mat musime v danom roku. Je to podmienkou nastupu do dalsieho rocnika.