Ahojte maminky
pracujem a študujem externe psychológiu.
Som teraz druháčka, čiže ma čakajú ešte dva necelé roky.
Mám 28 rokov.
Termín pôrodu mám mať presne ako začne skúškové obdobie v letnom semestri..
Neviem či mám skúsiť osloviť doktorky, doktorov a profesorky, či by boli ochotné mi umožniť skoršie absolvovanie predmetu, alebo prerušiť štúdium už teraz a vrátiť sa do školy neskôr ?
Už teraz ma to stojí veľmi veľa stresu, som PN a jedna dekanka mi rovno napísala do emailu, ktorý som jej posielala ako ospravedlnenie aj s PN že neprídem, že absolvovanie je povinné a že mám fx.
To znamená že už jeden predmet prenášam.. Ostatné hádam zvládnem, ale v letnom semestri neviem ako ukončím 9 predmetov hneď po prednáškach aby som to stihla do termínu pôrodu :(
Samozrejme môžem porodiť aj skôr, alebo môžu prísť komplikácie a ja nebudem môcť skúšky v predstihu urobiť..
Neviem čo mám robiť :(
Máš pomoc od muža,rodičov, kohokoľvek? Bez nej to nedaš.
Studujes externe, cize to znamena nemusis dochadzat do skoly. Chodis IBA na skusky+ prednasky, predpokladma prevazne piatok/sobota. AK to nedavas teraz ako tehotna, ako to das pri malom dietati? Informuj sa na studijnom ake su najlepsie moznosti v tvojom pripade (ked tak obehni vyucujucich, LENZE kludne sa ti omoze stat ze porodis v inom termine, kludne aj mesiac+ skor, potom co?) .
Dalsia vec, si PN cize z domu ani nemas chodit (neviem ako mas vychadzky), ak budes PN do konca tehu, ako pojdes do skoly? NA tvojom mieste to prerusim. A zacnem planovat, ze ak to chcem dostudovat, ako to poriesim so starostlivostou po porode a studiom. Da sa to, ale treba na to rovnako rezim, ako napr ked niekto popri MD/RD pracuje, plus na cas co si v skole opatrovanie.
spytaj sa seba ci dokazes studovat popri babatku mam spoluziacky ktore to davaju. ak ano neprerusuj skolu len poziadaj o upravu podmienok vzdelavania zo zdrav. dovodov a posunies si skusky. ak to nedas prerus studium