Môžem po magisterskom štúdiu z psychológie absolvovať špecializačné štúdium klinickej psychológie?

11. máj 2023

Ahojte, je možné po Mgr z psychológie absolvovať špecializačne štúdium klinickej psychológie? Robí sa to ešte pred doktoratom?

dendulik82
11. máj 2023

specializacne studium klinickej psychologie si vyzaduje pracu v zdravotnictve, to je podmienka. Teraz je nieco sice zmenene, ale tyka sa to tusim len pripravy na vykon prace v zdravotnictve, co bola predtym podmienka. AK ta nieco zaujima, pokojne sa pytaj, sice to mam za sebou uz par rokov, ale snad budem vediet odpovedat.
Doktorat je tvoja dobrovolna cinnost vedecka, ak hovorime o PhD, to nesuvisi so specializaciou

autor
11. máj 2023

@dendulik82 no chcela by som sa venovať klinickej psychológii a rada by som vedela čo šetko potrebujem na výkon tohto povolania 🙂

autor
11. máj 2023

Mgr si idem robiť asi na Komenského tam je všeobecná psychológia tak že čo potom

dendulik82
11. máj 2023

tak v prvom rade dokoncit Mgr., potom sa zamestnat v zdravotnictve (oddelenie alebo ambulancia) a potom sa mozes prihlasit na specializacne studium. To trva 3 roky, musis pocas nich stale pracovat v zdravotnictve, popritom cirkulacie na roznych oddeleniach (ja som robila specializaciu na SZU, tam bola cirkulacia v trvani mesiac az dva na gerontopsychiatrii, neurologii, psychiatrii, onkologii, pediatrii a inom somatickom oddeleni). No a zucastnovat sa skoleni vikendovych, ktore organizuje SZU alebo aj UK. A po troch rokoch napisat pracu, spravit skusky. Je to narocny proces, je tazke sa dostat do zdravotnictva, vacsinou su tam stabilni psychologovia, malo novych miest. Treba byt trpezlivy.

autor
11. máj 2023

@dendulik82 ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂 a kde by bolo možné sa s Mgr z psychológie zamestnať v zdravotníctve?

dendulik82
11. máj 2023

treba rozoslat CV po ukonceni studia do nemocnic, na oddelenia, kde su psychologovia,psychiatrie, liecebne, do amulancii. Pomoze, ak budes mat uz pocas skoly skusenosti aspon dobrovolnicke napr z linky detskej istoty, IPcka atd.

autor
11. máj 2023

@dendulik82 ďakujem pekne za info 🙂 viem že to bude náročné ale veľmi ma to láka, práve preto sa toľko vypytujem

dendulik82
11. máj 2023

to je fajn, ked vies co chces, mozes sa na to zamerat uz teraz. Drzim palce

autor
11. máj 2023

@dendulik82 ďakujem