Môže škola oznámiť rodičom, že som sa nezúčastnil skúšky?

2. jún 2023

Ahojte, môže škola alebo vyučujúci oznámiť rodičom, že som sa nezúčastnil skúšky, prípadne štátnic?

eeffka
2. jún 2023

Predpokladam ze mas 18+ tak sa to rodicov uz netyka. Skor treba zvazit toto rozhodnutie

dota6
2. jún 2023

Rodičom?? A načo :D si dospelá študujúca osoba.

lavender94
2. jún 2023

Ty si nesvojpravna alebo prečo by mali?

simsalabim
2. jún 2023

Rodicom nic nebudu oznamovat, ved si dospely/a. Ale ty budes musiet rodicom oznamit dosledky svojho rozhodnutie neist na statnice.

Inak, neda mi - naozaj sa ti chce zahodit tolke roky studia? Nie je to skoda? Ked obhajis, titul ti uz nikto nevezme, do buducna ti moze byt len plusom na CV.

simca06022011
2. jún 2023

NIe

dota6
2. jún 2023

@simsalabim Je to zrejme o veľkom strese 😕 autorka má strach a toto vidí ako jediné východisko. Na bc sme mali spolužiačku, ktorá ráno aj prišla a tak samu seba zmagorila, že sa otočila na päte a išla domov.
Tu sa treba zastaviť, poobzerať sa dookola a povedať si, že aj keby tam neceknem ani slovo a dostanem blok, stále sa to dá opraviť na opravnom termíne a ani svet sa pre to nezrúti.

simsalabim
2. jún 2023

@dota6 moze to byt stres aj nevola si sadnut a ucit sa... kto vie. Je zvlastne, ale z okolia som uz viackrat v poslednej dobe pocula o tom, ako niekto studium vzda uz takmer pred cielom. Pre mna to je nepochopitelne... mozno to je aj vekom, ja mam 53, studovala som v case, ked bol problem vobec sa dostat na VS a nepoznam nikoho, kto by zo skoly vtedy odisiel z ineho dovodu, ako toho, ze skusku neurobil ani na dekansky termin. Nikto to nevzdal len tak, zo stresu, lenivosti, rozmaru. Asi som fakt ina generacia, ked sa mi tato zda, ze nevie/nechce/nedokaze zatat zuby a zdolat prekazku.

autor
2. jún 2023

@dota6 kedy sa vám to stalo s tou spolužiačkou?

terry658
2. jún 2023

Ja som bola tiež extrémny stresátor. Všetko ma rozhodilo. Každá skúška bola ako preháňadlo. Ale len do doby, keď som si uvedomila, že mi to nepomáha. Môže sa stať, že si vytiahnem niečo čo neviem ale väčšia šanca je, že dostanem to čo viem. Tak som prestala stresovať a moje známky sa zlepšili, naučila som sa komunikovať v stresových situáciách a skúšky ma už tak ľahko nerozhádžu. Veď existujú opravné termíny ak by sa nedarilo. Netreba sa vzdávať popredu. Kríza sa vyrieši vtedy, keď nastane.

dota6
2. jún 2023

Rok 2014 bolo to teda dávno 😁 Prišla ráno normálne a potom v priebehu dňa odišla. Určite to nevzdávaj, ak máš napísanú prácu bude to veľká škoda, toľko práce a úsilia.

lindous
2. jún 2023

Ja som mala pred štátnicami veľmi podobné pocity, ako tam nepôjdem, ako je to zbytočné lebo aj tak nič neviem, ale vedela som, že keby som sa na to v tom júni vykašľala a bez dôvodu neprišla, v auguste na opravnom by mi to nedarovali už len z princípu... Všetko to bol len stres, nakoniec som zoštátnicovala výborne... Škola im nič oznamovať nebude, ale ak si na dennom a poberajú na teba prídavky, potrebujú vedieť deň dokedy si študentom a tým dňom štátnic prestávaš byť, takže v nejakom bode sa to asi prevalí... Aký presne je tvoj plán?

januska12323
2. jún 2023

Choď aspoň vyskúšať. Ja som tiež pred štátnicami stresovala, nakoniec som nespravila len jednu. Rodičia boli šťastní, že väčšinu mám za sebou 😁 oznámiť im to musíš ty, škola s nimi nič nemá snáď máš viac ako 18 rokov.

miriam11
2. jún 2023

Stále lepšie ísť vyskúšať, možno sa zázrakom podarí. Ako vôbec sa nezúčastniť a vysvetľovať dôvody a ďalšie komplikácie....