Myslite si, ze IT vie vystudovat kazdy priemerne inteligentny clovek, ked sadne na zadok a 5 rokov maka, alebo si to vyzaduje naozaj nejake specificke danosti, lepsiu pamat, atd.?
Samozrejme, IT vyštuduje aj úplný analfabet, ktorý vie urobiť ctrl-c a crtl-v. Nič zložité. 🙂
Čo pre teba znamená vyštudovať IT?
@katkaseiner aplikovana informatika
Tak sa zyslam, či si vôbec priemerne inteligentná. Iste je, že na Slovensku si môžeš vybrať z toľkých vysokoškolských odborov, že ak budeš každý deň dávať dva, do podávania prihlášok ich všetky nestíhaš
Hlavne logické myslenie je dôležité a samotná škola je drina a drina
na studium aplikovanej informatiky nejak vyrazne lepsiu pamat netreba, pretoze sa tam nevyucuje stylom, ze tu mas haldu skript a nadrt sa ich naspamat, ale vypracovavas zadania resp. robis skusky, kde musis vediet aplikovat poznatky z prednasok. teda skor musis vediet logicky rozmyslat a vediet spajat suvislosti a hladat riesenia.
Podobná otázka tu už tuším bola. Predtým sa jednalo o zdravotnú sestru. V každom prípade môže.
@elizabet173 chov hospodárskych zvierat sa dá študovať v Nitre. Len chudence hoviadka, keď ich bude toto opatrovat
Jasne, staci ked mas napozerany serial IT Crowd🤣
Jasné a zároveň s medicínou. Co si nevieš vybrať výšku a predávaš na strednej?
No ja neviem či vie aplikovanú informatiku študovať každý...v podstate máš ľudí ktorí stále niečo skúšajú/inštalujú a ešte userov ktorí robia vždy všetko rovnako, ani krok navyše...prečo asi? Ja som ten druhý typ človeka, u mňa čokoľvek inštalovať je totálne utrpenie...nieto ešte si dávať dokopy logické procesy
@elizabet173 co ti ja viem. Ja som stretla aj takých, že by si ich na úspešných absolventov pomocných škôl odhadla a ono to malo aj titul pred menom, síce len z bezpečnostného manažmentu ale Ing tam bol
Nie. Dôležitá je dobrá znalosť matematiky. Bez nej to nejde.
Opýtaj sa nabudúce: Ktorú VS môže vyštudovať aj podpriemene inteligentný človek? Nemusíš dávať na každé povolanie samostatný príspevok 😅
@dominikamacakova 👍🏻
Mám nadpriemerné IQ, ale štúdium IT by som nedala. Nemám k tomu vzťah a nútiť sa študovať niečo, čo ma nebaví, nepatrí do mojej životnej filozofie.
@zuzitko74 Je to presne tak, aj ja poznám ľudí, ktorí nemajú vlohy k študovaniu IT, sú dobrí celkom v iných smeroch, ktorým sa aj venujú. A tak isto je to aj s ostatnými VŠ, tam nejde o to či je to priemerný žiak, ale o čo má záujem, v čom je dobrý, v tých oblastiach môže študovať aj VŠ, ale aj tam musí počítať s tým, že okrem jeho predmetov, v ktorých je dobrý sa bude musieť prispôsobiť aj ostatným a s tými sa potrápiť.
Ja by som povedala, ze kazdy to moze skusit a po prvom semestri sa zvycajne pravda ukaze😉 Takze smelo do toho.
@mb2021 to sa nevylucuje s tym, co som napisala.
Nie, u nas sli z gymka na IT ti, co maturovali z matiky, fyziky a intormatiky a za 1.
Zbytocne riesis ktoru skolu vie vystudovat priemerne int.clovek... ty vies nakolko si inteligentna/y?
Ked nevies aku skolu chces studovat a co Ti je blizke, naco tento prieskum? To su tak diametralne odlisne odbory co tu hadzes...medicina, ucitelstvo,IT, ze by som chcela vediet Tvoj vyber maturitnych predmetov 🤔
Uz nech ta bloknu 🤦♀️