Môže IT vyštudovať každý?

19. dec 2022

Myslite si, ze IT vie vystudovat kazdy priemerne inteligentny clovek, ked sadne na zadok a 5 rokov maka, alebo si to vyzaduje naozaj nejake specificke danosti, lepsiu pamat, atd.?

nafka0483
19. dec 2022

Uz nech ta bloknu 🤦‍♀️

emm_i
19. dec 2022

Samozrejme, IT vyštuduje aj úplný analfabet, ktorý vie urobiť ctrl-c a crtl-v. Nič zložité. 🙂

katkaseiner
19. dec 2022

Čo pre teba znamená vyštudovať IT?

autor
19. dec 2022

@katkaseiner aplikovana informatika

viestta
19. dec 2022

Tak sa zyslam, či si vôbec priemerne inteligentná. Iste je, že na Slovensku si môžeš vybrať z toľkých vysokoškolských odborov, že ak budeš každý deň dávať dva, do podávania prihlášok ich všetky nestíhaš

elenka74
19. dec 2022

Hlavne logické myslenie je dôležité a samotná škola je drina a drina

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viky173
19. dec 2022

na studium aplikovanej informatiky nejak vyrazne lepsiu pamat netreba, pretoze sa tam nevyucuje stylom, ze tu mas haldu skript a nadrt sa ich naspamat, ale vypracovavas zadania resp. robis skusky, kde musis vediet aplikovat poznatky z prednasok. teda skor musis vediet logicky rozmyslat a vediet spajat suvislosti a hladat riesenia.

bloger
19. dec 2022

Podobná otázka tu už tuším bola. Predtým sa jednalo o zdravotnú sestru. V každom prípade môže.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
19. dec 2022

@elizabet173 chov hospodárskych zvierat sa dá študovať v Nitre. Len chudence hoviadka, keď ich bude toto opatrovat

petronellla87
19. dec 2022

Jasne, staci ked mas napozerany serial IT Crowd🤣

martinka13
19. dec 2022

Jasné a zároveň s medicínou. Co si nevieš vybrať výšku a predávaš na strednej?

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkaseiner
19. dec 2022

No ja neviem či vie aplikovanú informatiku študovať každý...v podstate máš ľudí ktorí stále niečo skúšajú/inštalujú a ešte userov ktorí robia vždy všetko rovnako, ani krok navyše...prečo asi? Ja som ten druhý typ človeka, u mňa čokoľvek inštalovať je totálne utrpenie...nieto ešte si dávať dokopy logické procesy

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
19. dec 2022

@elizabet173 co ti ja viem. Ja som stretla aj takých, že by si ich na úspešných absolventov pomocných škôl odhadla a ono to malo aj titul pred menom, síce len z bezpečnostného manažmentu ale Ing tam bol

matabb73
19. dec 2022

Nie. Dôležitá je dobrá znalosť matematiky. Bez nej to nejde.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominikamacakova
19. dec 2022

Opýtaj sa nabudúce: Ktorú VS môže vyštudovať aj podpriemene inteligentný človek? Nemusíš dávať na každé povolanie samostatný príspevok 😅

viestta
19. dec 2022
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viky173
19. dec 2022
zuzitko74
19. dec 2022

Mám nadpriemerné IQ, ale štúdium IT by som nedala. Nemám k tomu vzťah a nútiť sa študovať niečo, čo ma nebaví, nepatrí do mojej životnej filozofie.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mpg
20. dec 2022

@zuzitko74 Je to presne tak, aj ja poznám ľudí, ktorí nemajú vlohy k študovaniu IT, sú dobrí celkom v iných smeroch, ktorým sa aj venujú. A tak isto je to aj s ostatnými VŠ, tam nejde o to či je to priemerný žiak, ale o čo má záujem, v čom je dobrý, v tých oblastiach môže študovať aj VŠ, ale aj tam musí počítať s tým, že okrem jeho predmetov, v ktorých je dobrý sa bude musieť prispôsobiť aj ostatným a s tými sa potrápiť.

dskjhfdlkdjhl
20. dec 2022

Ja by som povedala, ze kazdy to moze skusit a po prvom semestri sa zvycajne pravda ukaze😉 Takze smelo do toho.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
20. dec 2022

@mb2021 to sa nevylucuje s tym, co som napisala.

euka210
20. dec 2022

Nie, u nas sli z gymka na IT ti, co maturovali z matiky, fyziky a intormatiky a za 1.
Zbytocne riesis ktoru skolu vie vystudovat priemerne int.clovek... ty vies nakolko si inteligentna/y?
Ked nevies aku skolu chces studovat a co Ti je blizke, naco tento prieskum? To su tak diametralne odlisne odbory co tu hadzes...medicina, ucitelstvo,IT, ze by som chcela vediet Tvoj vyber maturitnych predmetov 🤔