Aký je prosím rozdiel medzi motivačným odborovým štipendium a odborové štipendium. A ako často sa vypláca vďaka.
@lindous ide o to, že som na škole prvý ročník a už mi priznali štipendium, ešte k tomu som externe. Najskôr mi prišiel odborové a potom motivačné odborové.
Viem, že motivačné odborové sa dáva aj prvákom za výsledky zo strednej, odborové je možno niečo navyše, z peňazí poskytnutých fakultou/univerzitou, čo nemusí mať každá škola… my máme všetky štipendia vysvetlené na webe fakulty, tak skús pozrieť tam, pripadne sa môžeš informovať na študijnom, my máme vyslovene referentku pre štipendia… takto ťažko radiť, keď nevieme ani len aká škola
Motivačné štipendium dostáva dcéra a je na strednej škole 2.rocnik... Dostáva ho mesačne a záleží od toho, ako sa učí... Podľa priemeru známok za posledný školský polrok...tento prvý pol rok za koncoročné vysvedčenie z 1.rocnika...
Ahoj normálne sis požiadala o štipendium? Aj ja som v prvom ročníku a externe, ale nevedela som že to ide aj keď sa študuje externe 🙂
Ja poznám iba jedno - motivačné odborové - vyplácané je xy percentám najlepších študentov vybraných odborov raz za rok, u nás vždy decembri za výsledky z predchádzajúceho akademického roku