Meranie hluku - bakalárska práca

renaii
6. jan 2022

Ahojte , nájde sa tu niekto kto mal tému práce meranie hluku v pracovnom prostredí s praktickou časťou a mal ísť do nejakej firmy merať ? Písala som, pýtala sa už niekoľkých firiem či by som tam mohla merať hluk ale buď mi neodpísali alebo povedali, že ja to nemôžem robiť nakoľko nemám oprávnenie. Tak by som sa chcela spýtať či nepoznáte firmu v Nitrianskom kraji, ktorá by mi bola ochotná umožniť takéto merania , keď aj anonymne , pre účely mojej práce. Prípadne ak mal niekto podobnú tému ako to riešil. Známosti nemám. Ďakujem , skúšam šťastie aj tu.

20iffka
6. jan 2022

@renaii ahoj...nemám s tym skusenost,ale ked som ja svoju pracu robila,tak nam vzdy radili,aby sme to,co robime ponukli ako nieco uzitocne.....ze proste zadarmo spravim,dam vam vysledky,mozete si ich zverejnit atd. Ak nepohlo,tak som nic nepisala....len mi to tak napadlo...a nechcela si ist hlucnost do skol merat?(skor su pripustne studentom)

romea
6. jan 2022

@renaii skúsim sa ti opýtať ale v Trnave

basska_b
6. jan 2022

Oni sa podľa mňa trochu boja, lebo keď namerias nieco, čo je nad limit a ešte aj zverejnís názov firmy, tak sa boja nejakých problémov. To je ideálne ísť robiť niekde, kde máš známych... kde ťa proste nevyhodia

renaii
autor
6. jan 2022

@20iffka ďakujem za rady, akurát, že tie moje merania by neboli na takej úrovni ako keď to robia odborníci , tam sa rátajú odchýlky a neviem čo všetko podľa noriem, ktoré nemám. Ozaj by z takého merania nemali osoh. Téma práce bola takto zameraná, prišlo mi to zaujímavé, ale som si myslela, že to nebude až taký problém,keďže som videla niekoľko záverečných prác s touto tematikou. A už je neskoro meniť tému.
@romea ďakujem za ochotu
@basska_b jasné tomu chápem , že to môže byť pre nich problém , preto píšem že už aj anonymne :D

Najlepšie by to bolo robiť pod dozorom niekoho kto sa v tom vyzná a vedel by ma trochu usmerniť. Ale skôr tieto merania robia externé firmy alebo pracovná zdravotná služba.

larazivago
6. jan 2022

@renaii a čím to chcete merať?

renaii
autor
6. jan 2022

@larazivago je možnosť zapožičať si prístroj zo školy ak vo firme nie je k dispozícií.

renaii
autor
19. jan 2022

@romea ahoj, nahodou si sa nepytala?