Mentor I Am Siky

dorothy13
17. máj 2023

Ahojte dievčatá,máte niektorá skúsenosti s mentorom/kaucom I am siky? Pomohlo vám to zmeniť seba,život, životný štýl?

melanta
17. máj 2023

Ja uznávam koučov, či biznis alebo životných. Samozrejme, veľa žien ti tu napíše, že kouč je o ničom, že je to len biznis. Tí, čo chcú na sebe pracovať a využili dobrého kouča, vedia, čo im to dalo. Takže za mňa kouč áno. Ale kouč. Skutočný. Ktorý niečo prežil, má vzdelanie a vie aj iné ako len reči z múdrych kníh. Práve takýto rýchlokvasení kouči robia tomuto povolaniu negatívne meno. Ak chceš kouča, nájdi si niekoho skúseného. Nie niekoho, kto je viac influencer ako skutočný kouč. Niekoho, kto ohúri skutočnými pracovnými a životnými úspechmi. Nie niekoho, kto ohúri akurát tak namakanými príspevkami na Instagrame.

bluestunicorn
27. máj 2023

Ahoj, nechcem nikoho uraziť, ale akurát nedávno som sa rozprávala s priateľkou jedného známeho, ktorá dávnejšie v zlej životnej situácií našla tohoto "osvieteného šarlatána" a kúpila si jeho ročný mentoring za 30tisíc EUR. Výsledok? Pomohlo jej to, ale v podstate sa od neho nenaučila nič, čo nie je dostupné zadarmo na youtube a ešte vravela, že ju učil aj nezmysli, čo časom zistila, že tak ani nie je. Ja keď som sa na neho pozrela, hneď mi bolo jasné, že ten nemá sebavedomie, keď sa musí predvádzať majetkom, ako nejaká pätnásťročná baba polonahými fotkami, aby aspoň niečim zaujala, keď jej ešte chýba charakter.
Treba si uvedomiť, že každý má nejakú úroveň vedomia a príde ti do života len ten, koho si schopná počuť. Takže takýto "kouči" väčšinou bohatnú na naivných ľudoch, ktorí sú aktuálne v zlej životnej situácií a naletia, pretože vždy sa rozhoduješ podľa toho ako sa cítiš a ako myslíš. V podstate tí kouči a terapeuti, čo si pýtajú horibilné sumy a presadia sa len kvôli dobrému marketingu, nie sú v ničom lepši. Ako sa hovorí, nie všetko čo sa blyští je zlato a zlato alebo diamanty nenájdeš väčšinou len tak...
Mne napr. pomohol veľmi chalan na youtube MK equilibrium - nič lepšie som nenašla, ak chceš niečomu aj rozumieť. Ten má naozaj prežité čo hovorí, nie len naštudované/neni ako papagáj a navyše je cítiť, že naozaj chce pomôcť a neni to o biznise.