Čavinko ženy 🙂 Keďže je tu taká veľká vzorka ľudí a tiež rôznorodosť, tak ma napadlo opýtať sa, či je tu niekto, kto vyštudoval medzinárodné vzťahy a dobre sa uplatnil, alebo má niekoho takého vo svojom okolí. Ak áno, tiež by som rada vedela, v akom odbore alebo na akej pozícii. Ďakujem
Sestrina kamoška to vyštudovala a reálne ju nikde nechcú, vraj je prevzdelaná.. Skončila vo fabrike za pásom.. Neviem, prečo to tak je, mne by sa tiež ten odbor páčil.
Ďakujem vám, žienky 🙂 to som si aj myslela, aj podľa toho, čo som čítala. Akurát prestupujem z IT 🤢🤮 na Medzinárodné vzťahy, veľmi nebolo na výber uprostred roka, no aspoň budem študovať niečo zaujímavé. Ešte raz ďakujem
@ivanizna ou..... No vies, aj mna skola bavila ale to je velni krátkozraké. 5 rokov ta bude nieco bavit a zvysok pracovneho zivota sa budes trapit :/. Aspon velmi pravdepodobne. To si uz mohla radsej ozeliet a na dalsi rok sa prihlasit na nieco schopnejsie. Schválne pogoogli pracovne ponuky s tymto zameranim.... Ziadne. Dlhodobo
@evkamotka Ja viem, ja viem..... 🙄 aj ma to dosť štve, nemám sa s kým veľmi poradiť. Ja žijem v UK a urobila som si tu bakalára Medzinárodný Biznis Manažment a presne ako vravíš, pozerala som, po čom je dopyt, tak som sa dala na IT konverzný master, ale to jednoducho nie je pre mňa, s tým by som sa natrápila a asi to ani nechcela už v budúcnosti robiť. Ma to štve, lebo tu by som si našla robotu, ale vrátime sa naspäť na východ Slovenska a tam čo? Mne na vzdelaní veľmi záleží, je to taký môj sen, ale nie je to také jednoduché, lebo už mám semester za sebou a štátne financovanie, kde sú rôzne podmienky...... ☹ Ešte porozmýšľam, povolám, nie som si istá, čo mám urobiť, je to veľký krok, mám rodinu a neplatím "šupaky" za tú univerzitu, ale tisíce...
@ivanizna ja bc politologiu. Mgr verejnu politiku a verejnu spravu. Oboje na komenskeho. Uplatnilo sa par studentov po znamosti. Ked som si hladala pracu, najviac slo o ekonomiu, pravo. Ale to som mala vystudovane v ramci vzdelania len okrajovo. Nasla som si pracu v administrative kde by stacila ss a blby plat. Typicke uplatnenie. Takze tak. Kamaratky studovali cisto jazyky a vsetky doradu skoncili v korporatkach. Tiez teda nie moc dobry vyber (kedze to nebol ich sen). Skor som prisla na to, ze skola az tak bavit nemusi, no otvara moznosti k zaujimavej praci. V nej totiž zvycajne robis nieco uplne ine alebo len malu cast z toho, co si studovala (ale bez skoly by ta nevzali)
Niektori moji spoluziaci a v odbore nikto. Vyuzili cudzie jazyky a zamestnali sa v korporatkach typu Henkel. A ja som študovala verejnu politiku, v odbore sa uplatnilo par spoluziakov po znamosti. Mat dnesny rozum, idem napr na logopediu, lahsiu ekonomiku, pravo..