Medzinárodné vzťahy - uplatnenie

ivanizna
11. jan 2021

Čavinko ženy 🙂 Keďže je tu taká veľká vzorka ľudí a tiež rôznorodosť, tak ma napadlo opýtať sa, či je tu niekto, kto vyštudoval medzinárodné vzťahy a dobre sa uplatnil, alebo má niekoho takého vo svojom okolí. Ak áno, tiež by som rada vedela, v akom odbore alebo na akej pozícii. Ďakujem

evkamotka
11. jan 2021

Niektori moji spoluziaci a v odbore nikto. Vyuzili cudzie jazyky a zamestnali sa v korporatkach typu Henkel. A ja som študovala verejnu politiku, v odbore sa uplatnilo par spoluziakov po znamosti. Mat dnesny rozum, idem napr na logopediu, lahsiu ekonomiku, pravo..

ibrunova
11. jan 2021

Sestrina kamoška to vyštudovala a reálne ju nikde nechcú, vraj je prevzdelaná.. Skončila vo fabrike za pásom.. Neviem, prečo to tak je, mne by sa tiež ten odbor páčil.

ivanizna
autor
11. jan 2021

Ďakujem vám, žienky 🙂 to som si aj myslela, aj podľa toho, čo som čítala. Akurát prestupujem z IT 🤢🤮 na Medzinárodné vzťahy, veľmi nebolo na výber uprostred roka, no aspoň budem študovať niečo zaujímavé. Ešte raz ďakujem

evkamotka
11. jan 2021

@ivanizna ou..... No vies, aj mna skola bavila ale to je velni krátkozraké. 5 rokov ta bude nieco bavit a zvysok pracovneho zivota sa budes trapit :/. Aspon velmi pravdepodobne. To si uz mohla radsej ozeliet a na dalsi rok sa prihlasit na nieco schopnejsie. Schválne pogoogli pracovne ponuky s tymto zameranim.... Ziadne. Dlhodobo

ivanizna
autor
11. jan 2021

@evkamotka Ja viem, ja viem..... 🙄 aj ma to dosť štve, nemám sa s kým veľmi poradiť. Ja žijem v UK a urobila som si tu bakalára Medzinárodný Biznis Manažment a presne ako vravíš, pozerala som, po čom je dopyt, tak som sa dala na IT konverzný master, ale to jednoducho nie je pre mňa, s tým by som sa natrápila a asi to ani nechcela už v budúcnosti robiť. Ma to štve, lebo tu by som si našla robotu, ale vrátime sa naspäť na východ Slovenska a tam čo? Mne na vzdelaní veľmi záleží, je to taký môj sen, ale nie je to také jednoduché, lebo už mám semester za sebou a štátne financovanie, kde sú rôzne podmienky...... ☹ Ešte porozmýšľam, povolám, nie som si istá, čo mám urobiť, je to veľký krok, mám rodinu a neplatím "šupaky" za tú univerzitu, ale tisíce...

ivanizna
autor
11. jan 2021

@evkamotka A ty si čo vyštudovala, ak smiem vedieť? Kde si si našla prácu? Mňa manžel a mamka podporili, vraveli, aby som sa netrápila s IT, keď to jednoducho nie je to pravé orechové 😉

evkamotka
11. jan 2021

@ivanizna ja bc politologiu. Mgr verejnu politiku a verejnu spravu. Oboje na komenskeho. Uplatnilo sa par studentov po znamosti. Ked som si hladala pracu, najviac slo o ekonomiu, pravo. Ale to som mala vystudovane v ramci vzdelania len okrajovo. Nasla som si pracu v administrative kde by stacila ss a blby plat. Typicke uplatnenie. Takze tak. Kamaratky studovali cisto jazyky a vsetky doradu skoncili v korporatkach. Tiez teda nie moc dobry vyber (kedze to nebol ich sen). Skor som prisla na to, ze skola az tak bavit nemusi, no otvara moznosti k zaujimavej praci. V nej totiž zvycajne robis nieco uplne ine alebo len malu cast z toho, co si studovala (ale bez skoly by ta nevzali)