Medicína na Slovensku a v zahraničí

27. mar 2022

Dobrý deň mám taký problém, o rok maturujem a po maturite by som chcela študovať medicínu, ibaže neviem kde, lebo proste z každej strany len počúvam aké je to štúdium medicíny na Slovensku o ničom, medici nemajú prax,... A vraj je to tak aj v ČR. Chcela by som Vás poprosiť o radu, že kde v zahraničí, teda v Európe sú naozaj kvalitné medicíny s dostatkom praxe, na ktoré by sa mohol človek normálne dostať tak aby si to nemusel financovať na vlastné náklady?

mogaa
27. mar 2022

no neviem ako si teda predstavuješ štúdium v zahraničí, ale teda skoro všade to bude finančne náročné.....neter študuje v Holandsku a teda len prenájom bytu stojí dosť(klasické internáty tam nemajú) + strava, pomôcky do školy, bežné výdaje na život spojené so samostatným bývaním.....

lindous
27. mar 2022

Nemám osobnú skúsenosť, ale skúsim sprostredkovať skúsenosti veľmi dobrých kamarátiek medičiek - prvá z LF UK v BA je z prístupu tu úplne na nervy, kvalita praxe závisela samozrejme od pracoviska, ale väčšinou biedna, takže kvalitnú prax si zabezpečila sama brigádou v nemocnici a stážami ( Čechy, Nemecko, Belgicko), takže sa to dá aj tu, ale musela všetko riešiť sama a nemala žiadnu podporu školy v tomto, iba že jej to povolili...finančne ju to ale myslím vyšlo stále menej ako celé štúdium v zahraničí (nerátam Čechy)... No a druhá, ktorá je v Brne, tak tá je nadšená z prístupu ako vyučujúcich, tak aj lekárov na praxi a nové stimulačné centrum, ktoré je dosť unikátom je vraj úplne skvelé a tiež bola aj na stáži v zahraničí ako dobrovoľníčka, ale v tomto prípade si nemusela všetko riešiť sama, lebo to bolo cez projekty, ktoré má škola..

abbey1
27. mar 2022

Pridám len skúsenosť mojich študentov. Každý rok mám maturanta, ktorý ide študovať medicínu.. Všetci odchádzajú študovať do Čiech: Brno, Praha, Olomouc. Jedna išla do Talianska. Sú veľmi spokojní s úrovňou škôl v Čechách.
Každý rok sa konajú veľtrhy univerzít. Choď na ne, i do Čiech. Porozprávaj sa tam so študentami, pedagógmi. Daj na svoj dojem a na reálne skúsenosti študentov.
Držím ti päste.
Aj moja dcéra študuje v zahraničí, ale nie medicínu. Je to náročné, i finančne, ale určite sa to dá zvládnuť. ČR a Dánsko úplne bez problémov finančných. Majú štúdium "zadarmo ".

nnncr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz