Medicína - Bratislava verzus Košice

gladika34
10. sep 2021

Ahojte, neviem sa rozhodnúť na ktorú fakultu chcem ísť. Samozrejme si budem dávať prihlášky na obe, no stále ma to nejak viac láka do BA (hlavne kvôli mestu), no počula som veľa dobrých recenzií na Košice. Mám tu nejakých študentov, pripadne niekoho kto by mi vedel poradiť, zhodnotiť za a proti..? Ďakujem!

sisa_s
10. sep 2021

Nestudujem ani na jednej, ale ked som sa rozhodovala ja, KE isli prec z vyberu hned, ja som teda dobre nepocula 🙈

miskamicha
10. sep 2021

@gladika34 ja som studovala v KE, bola som spokojna. Koncila som pred vyse troma rokmi a isto sa udiali aj nejake zmeny,o ktorych neviem. O BA som nepocula a nepoznam nikoho odtial. Ja som sa riadila vzdialenostou, KE boli najblizsie. Ono je jedno na akej lekarakej fakulte studujes...ide o to ako sa budes ty venovat studiu..ak.nebudes flákať zvladnes aj BA aj KE.

gdpr
10. sep 2021

Ja som sice nestudovala v KE ale poznam velmi vela doktorov aj par vyucujucich na fakulte a podla mna su dobrou volbou... Fakukta ti da taky vseobecny rozhlad a aj tak najviac ta nauci prax a buduca specializacia

raja95
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pseudomonas87
10. sep 2021

@gladika34 podľa môjho názoru, je to jedno, choď, tam kde ti srdce piští. Ja som chcela ísť do Prahy, lebo Praha, ale keby som mala ísť na Slovensko, išla by som do Košíc, nejako sa mi to tam páčilo viac, v Bratislave robili také obštrukcie ,keď moja mama sa chcela ísť vyčurat, že som len oči váľala.....taká blbost, ale odradilo ma to. To aká budeš vo výsledku dr ,to už záleží len a len na tebe.

kaja118
10. sep 2021

Moj osobny nazor je, ze na Slovensku je jedno, kde studujes. Nemyslim si, ze niektora fakulta tu by bola vyslovene lepsia od inej, vsetko je to ta ista uroven.
Takze skor by som zohladnila prakticke zalezitosti ako napriklad vzdialenost... Vela vychodniarov ide do BA a potom sa stazuju a lutuju, kolko oni musia cestovat domov/do skoly.

alexandra2010
10. sep 2021

Kosice ma ovela lepsie recenzie (aj mal) ako BA.

lenka_xy
11. sep 2021

@gladika34 za mňa Košice, bratislavská lekárska fakulta mi bola od začiatku nesympatická, ani som si nedala prihlášku. Za posledné roky sa naša fakulta výrazne zlepšila, dokonca ju zrekonštruovali, v celosvetových rebríčkoch je UPJŠ už niekoľko rokov najlepšie hodnotená slovenská univerzita. Poznám aj veľa študentov z Bratislavy a podľa toho čo hovoria, kvalita výučby je v KE naozaj vyššie.