Medicína bez chémie

lujza98mama
21. apr 2024

Ahojte,
mám veľký problém s výberom vysokoškolského štúdia a odboru. Neviem si vybrať. Rozmýšľala som aj nad štúdiom medicíny, mám však problém s chémiou a fyzikou. Z chémie mám dobré známky, ale nemám veľmi v láske ten predmet. Čo sa týka fyziky, tak na to som hlúpa, matematika a podobné veci mi nejdú.
Chcela som sa teda opýtať, či máte nejaké skúsenosti so štúdiom medicíny, či to ide aj bez lásky/znalosti týchto predmetov, poprípade, či máte nejaké iné odporúčania pre podobné odbory, kde je istota práce po skončení štúdia.

Ďakujem

sisa_s
21. apr 2024

Z chemie su tazke prijimacky, v CR aj fyzika..a na medicine viac hrotia vyucujuci chemicke predmety ako anatomiu 😀 kto bol slaby v chemii, opakoval skusky na viackrat, kvoli biochemii aj zo skoly vyleteli...

enmery
21. apr 2024

@lujza98mama Prvé roky sa bez chémie nepohneš. Vyučuje sa chémia, potom sa pridá biochémia. Veľa ľudí práve na tom vyletí.

aeruginosa
21. apr 2024

Bez lasky mozno, bez znalosti ani nahodou.😃 Ak ti nejde chemia a nebavi ta, na medicinu ani nepomyslaj. Ja studujem v BA a chemiu tu naozaj riadne hrotia, dokonca po novom je este v stvrtom rocniku povinna Klinická biochémia, takze este vo stvrtom rocniku som sla na skusku s kalkulackou a vzorcekmi v hlave😆🥲. A presne, ako je vyssie pisane, v BA je biochemia v druhaku velke sito, co poznam ludi, ktori boli vyhodeni, tak vacsinou biochemia… dokonca dvaja sli opat aj po vyhodeni na prijimacky a aj tak ich zasa na biochemii druhykrat vyhodili…

Ja ti odporucam logopediu. Dovod na to nejaky specialny nemam, akurat tak ten, ze keby som nesla na medicinu, tak by som jednoznacne volila logopediu.😄 Biologiu tam potrebujes, chemiu a fyziku nie, o pracu budes mat postarane, vies pracovat v ambulancii a aj v nemocnici, s detmi aj dospelymi, akurat dostat sa tam je fakt narocne. Studuje sa na Pedagogickej fakulte UK v BA. Skus si pozriet na ich webe, ze z coho su prijimacky a sylaby pre jednotlive rocniky, mozno ta to zaujme.

kiki68
21. apr 2024

@lujza98mama Chemia a matika je tam tazka, hlavne chemia ( moja mama pripravuje ludi na medinu a veterinu) a to dva roky chodia a makaju na tom. A teda aj ked sa dostanes, tak dalej prave tieto predmety budu dost podstatne. Ale napr kamoska sa tym prekusala, ona chcela byt vzdy psychiater a tak to nejako dala.

ivangeline
21. apr 2024

Chemia ti ist proste musi,inac nepomyslaj na medicinu.

mantilka
30. apr 2024

A čo tak psychológia?