Medicína a logopédia

12. apr 2022

Dobry den,
ktory z tychto odborov by ste si na studium vybrali vy a preco?

nwnw
12. apr 2022

Medicinu. Stale sa zvysuje deficit lekarov.

sissy27
12. apr 2022

no to, k čomu máš bližší vzťah. Logopédia nie je medicína a medicína je veľmi široký pojem - všeobecné lekárstvo? gynekológia? neurochirurgia? patológia? máš veľmi veľa špecializácií, ktoré nemajú s logopédiou nič spoločné.
Určite je medicína náročnejšia na štúdium a aj celkovú prax. Ja by som si logopédiu nevybrala, lebo k tomu nemám absolútne žiadny vzťah, takže z týchto dvoch medicínu.

zuzanockamt
12. apr 2022

Logopédiu - je ich žalostne málo.

palicka
12. apr 2022

@nwnw tak logopedov je ešte väčší

palicka
12. apr 2022

Ide o to, čo ti je bližšie. Jednotní druhé má spoločne i úplne odlišné znaky. V oboch prípadoch budeš pracovať s ľudmi s nejakým problémom. Logopedia nie je len o učení r, ale i o afaziach, mutizmus,… pacientoch po mozgovej príhod, ktorí sa učia hovoriť nanovo… medicína je podľa mna krvavejsi odbor (v porovnaní s logo), závisí od toho, či a koľko ustojis

veronika3110
12. apr 2022

logopédov bohužiaľ berú možno len 6tich... spolužiačka, veľmi šikovná, čisté jednotky mala, veľa sa pripravovala, doučovala, no nedostala sa.. prijímačky boli asi také ako na medicínu... z biológie myslím mali a boli to otázky o rôznych hormónoch a podobných veciach...

autor
12. apr 2022

Ja to praveze zatial vidim tak, ze sa mi pozdavaju oba odbory, tak sa snazim hladat take pre a proti, aby som sa vedela zamerat na ten jeden.

kacena4
12. apr 2022

na logo pracijes na 98% s detmi v medine podla odboru

nwnw
12. apr 2022

@palicka ja som to myslela taj, ze lekar zachranuje zivoty. Bez lekarov neprezijeme, bez logopedov aj hej.