Dobry den,
ktory z tychto odborov by ste si na studium vybrali vy a preco?
no to, k čomu máš bližší vzťah. Logopédia nie je medicína a medicína je veľmi široký pojem - všeobecné lekárstvo? gynekológia? neurochirurgia? patológia? máš veľmi veľa špecializácií, ktoré nemajú s logopédiou nič spoločné.
Určite je medicína náročnejšia na štúdium a aj celkovú prax. Ja by som si logopédiu nevybrala, lebo k tomu nemám absolútne žiadny vzťah, takže z týchto dvoch medicínu.
Logopédiu - je ich žalostne málo.
Ide o to, čo ti je bližšie. Jednotní druhé má spoločne i úplne odlišné znaky. V oboch prípadoch budeš pracovať s ľudmi s nejakým problémom. Logopedia nie je len o učení r, ale i o afaziach, mutizmus,… pacientoch po mozgovej príhod, ktorí sa učia hovoriť nanovo… medicína je podľa mna krvavejsi odbor (v porovnaní s logo), závisí od toho, či a koľko ustojis
logopédov bohužiaľ berú možno len 6tich... spolužiačka, veľmi šikovná, čisté jednotky mala, veľa sa pripravovala, doučovala, no nedostala sa.. prijímačky boli asi také ako na medicínu... z biológie myslím mali a boli to otázky o rôznych hormónoch a podobných veciach...
Ja to praveze zatial vidim tak, ze sa mi pozdavaju oba odbory, tak sa snazim hladat take pre a proti, aby som sa vedela zamerat na ten jeden.
na logo pracijes na 98% s detmi v medine podla odboru
Medicinu. Stale sa zvysuje deficit lekarov.