Ahojte baby, nemáte nejaké materiály pre odbor ošetrovateľstvo. Poprípade aké knihy budem potrebovať? V septembri nastupujem na externe štúdium a neviem čo má čaká
Je to individuálne a záleží od školy, vyučujúceho atď 🙂 Nám vždy na prvej prednáške dali zoznam odporúčanej literatúry ale na 95% predmetov sme ich ani nepotrebovali pretože všetko potrebné nám buď poslali alebo bolo v prezentácií na prednáške ktorú nám tiež poslali max sme si dohladali nejaké info. Takže s knihami a materiálmi by som počkala do septembra. Jediná kniha ktorú sme museli mať bola Nanda- oše. diagnózy ale ako hovorím záleží od školy.
@paola357 ďakujem za odpoveď ❤️, ty si mala akú školu?
Neni zač 😊 ja som študovala Ošetrovateľstvo v Olomouci na FZV skončila som pred 4 rokmi tak snáď sa toho moc ešte nepomenilo 😊
Veľa kníh je na ulozto 😉
Ahoj ja mám nejaké materiály ku ošetrovateľstvu za celé štúdium aj štátnice ak by niekto náhodou chcel
@nerya ďakujem 🥰
@nerya haha , zlata 😆
@nerya no my sme vždy museli mať aktuálnu verziu a naša profesorka si na to nesmierne potrpela 🙄. Každopádne v praxi som to nikdy v živote nepotrebovala ale zas na škole sme s ňou pomaly denne museli pracovať. V knižnici beznádejne požičaná takže jediná cesta bola si ju kúpiť 🤷🏻♀️ Ale súhlasím dá sa to zvládnuť aj bez nej 😄
A s praxou je to ako dievčatá?
Chodiť budú s nami nejakí ,,učitelia” a skúšajú nás jednotlive úkony na pacientoch, lebo na stredných zdravotných to funguje takto. 😁
S nami chodili na začiatku asi prvý semester, poukazovali nám čo a ako, ale žiadne skúšanie ako má strednej, potom sme už chodili samé, skúšali až na statniciach
@nerya a pýtali ste sa k odberom alebo k výkonom ? Nemali s tým problém sestry? Lebo ja zas nechcem chodiť a prechádzať sa ale využiť to a najviac sa dozvedieť
Záleží na oddelení, na niektorých sme mali už dopredu napríklad nechane odbery, alebo pár infúzií, lieky sme chystali, aj od sestier záležalo, aj ty sa už postupne naučíš kedy sa čo deje na oddelení, treba sa hlavne pýtať, byť aktívna 😉
študoval niekto na KU ošetrovateľstvo externe, prosím?
Ahojte dievčatá zaháňam študijné materiály máte niektorá ešte niečo ? Ďakujem pekne