Máte skúsenosti s prácou asistent učiteľa?

gabriela1692
10. júl 2022

Ahojte, má niektorá skúsenosti s prácou asistent učiteľa?
Neviete aké máju požiadavky? škola, prax
ďakujem za pripadne odpovede 🙂

camelie12
10. júl 2022

Poziadavka na vzdelanie je minimalne 1.stupen vysokoskolskeho studia, cize Bc. Ak nemate vystudovany pedagogicky smer, tak je potrebne si urobit pedagogicke minimum. Studium trva 2 roky, sami si ho platite, chodite normalne na skusky. Na konci studia pisete zaverecnu pracu + jej obhajoba, mate statnice.
A vela zavisi od kolektivu do ktoreho pridete. Niektore ucitelky nie su nadsene, ze spolu s nimi bude chodit este asistentka k detom na hodinu.
Stat velmi nepomaha v inkluzii deti, aj ked ministerstvo tvrdi opak.
Stale je vela deti v triedach (aj bez diagnoz), ucitelka casto nema cas na integrovane deti (aj keby sa mi chcela venovat). Asistentka na to nema velakrat potrebne vzdelanie. Takze tiez im nevie pomoct, aj ked by chcela. Takisto hodnotenie takychto deti je dost problematicke.
Ale ak budete mat stastie na kolegyne a deti, tak to vie byt v ramci danych moznosti a okolnosti, aj pekna aj zmysluplna praca 🙂 Drzim vam palce.

P. S. Mam vyskusane aj jedno, aj druhe (praca ucitelky aj praca asistentky).

gabriela1692
autor
10. júl 2022

@camelie12 jasne, rozumiem. Dakujem za odpoveď🙂 Popremyslam o tom. Momentálne študujem psychológiu a tak podľa mňa šance moc nemám aj keď písali ze pozaduju iba strednú školu s maturitou.

didi2102
10. júl 2022

@gabriela1692 ak študuješ psychológiu nevezmú tá, nemáš žiadne pedagogické vzdelanie žiadneho smeru
A áno možno by vzali aj so strednou školou ale pedagogickou, no budú mať určite veľa záujemcov a aj s kvalifikačnými predpokladmi,to je dané zákonom,nemôžu si vymýšľať svoje požiadavky

m_
10. júl 2022

@gabriela1692 stačí ti maturita, pedagogické minimum si povinná si začať robiť do roka od nástupu, stačí aj na strednej pg prípadne aj mpc má toto pg minimum. (Robím v škole)

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
divkanakosteti
11. júl 2022

@gabriela1692 požiadavka je len minimálne stredná pf.skola nie bc.....Akurát u asistenta tá platovo posunie maximálne bc. Mgr.sa už neberie do úvahy z proste sa nemáš už kam v platových tabuľkách posúvať.